15 Mayıs 2024 Çarşamba

Paris'teki Park Hyatt Otel'de temizlik işçileri grevde

Fransa'nın başkenti Paris'teki Park Hyatt Otel'de çalışan kadın temizlik işçileri 25 Eylül'den bu yana direnişte. Dün CGT sendikası işçiler ile dayanışma eylemi yaptı.
Fransa'nın başkenti Paris'teki Park Hyatt Otel'de çalışan kadın temizlik işçilerinin direnişi üç haftadır devam ediyor.
 
İşçiler, ücretlerinde saat başı 3 Euro artış, yol ücretlerinin tamamını patrorlar tarafından karşılanmasını, taşeron sisteminin sonlandırılmasını, işçilerin direk otel işletmesi ile iş kontratlarının yapılmasını, sendikal örgütlenme ve delegasyon sistemi, yıllık prim, ucuz konaklama hakkı ve yıpranma payının ücretlerine yansımasını talep ediyor.
 
Paris'in lüks sokağında bulunan lüks otelde başlatılan grev ve direnişte otel zengin müşterilerini kaybediyor. Sabah saat 07.00'de otel kapısı önünde pankart, döviz ve sloganlar ile eylem yapan işçiler, zengin müşterilerin otele girişini engelliyor.
 
Direnişçi bir işçi; bir odanın temizliğine 45 dakika ayıran kadın işçiler otelde, sadece 4 elektrik süpürgesi bulunduğunu ve kullanmak için adeta savaş yürüttüklerini ifade ediyor.
 
25 Eylül'den beri otel önünde eylem yapan kadın işçiler ile dayarışmak için dün CGT'nin çağrısı ile yüzlerce kişi otel önünde dayanışma eylemi yaptı.
 
Grevin 18. gününde otel önünde yapılan eyleme polis saldırmış ve iki kişi yaralanmıştı.