28 Nisan 2024 Pazar

Paris'te hasta tutsaklar eylemi

TSP, hasta tutsakların serbest bırakılması için her ayın ilk cumartesi yaptığı eylemi, Paris katliamını protesto eyleminden dolayı 5 Ocak Cuma günü yaptı.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Paris Strasbourg Saint-Denis Kemer'de yaptığı eylemde hasta tutsakların durumuna dikkat çekti.

Eylemde yapılan açıklamada, Türkiye hapishanelerinde yüzlerce hasta tutsak olduğu, faşist Türk devletinin hasta tutsakları ölüme terk ettiği belirtildi. Hasta tutsakların serbest bırakılması için mücadelenin yükseltilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada "Politik tutsakları sahiplenmek, hasta tutsakların serbest bırakılması ve tecride karşı mücadele, faşizme ve sömürgeciliğe karşı mücadelenin önemli bir parçası olduğu, bundan dolayı alanlarda olmaya, hasta tutsakların derhal serbest bırakılmalarını ve tutsaklara yönelik tecridin kaldırılmasını, İmralı tecrit sistemine derhal son verilmesini haykırmaya devam edileceği" belirtildi.

Eylemde "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" ve "İçerde dışarda hücreleri parçala" sloganları atıldı.