15 Mayıs 2024 Çarşamba

Paris'te Ermeni soykırımı etkinliği

Paris'te düzenlenen Ermeni soykırım etkinliğinde, yüzleşme değil hesap sorma ve sömürgecilere karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. 

Fransa'nın başkenti Paris'te 24 Nisan Ermeni Soykırımının 109. yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi. AVEG-KON'a bağlı çalışmalarını sürdüren ACTIT'in gerçekleştirdiği etkinlik AVEG-KON'un "Ermeni soykırımını lanetliyoruz, yüzleşmek sömürgecilerden hesap sormaktır" haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. 

ACTIT lokalinde gerçekleşen etkinlik Fransa'da Nazi işgaline karşı mücadele eden Ermeni devrimci Missak Manuchian ve yoldaşlarının direnişlerini anlatan "Suç Ordusu"  filminin gösterimiyle başladı. Film gösterimi sonrasında ACTIT Eşbaşkanı Kemal Karanfil Ermeni soykırımı üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Karanfil, "Ermeni halkı ve Anadolu'da yaşayan Keldani, Rum azınlıklar Osmanlı ve kemalist burjuvazinin sömürgeci emelleri için korkunç bir zulümle katledildiler. Şimdi aynı soykırımcı sömürgecilik Filistin halkına uygulanıyor. Biz sosyalistler sadece yüzleşme mücadelesi değil, hesap sormayı ve sömürgecilere karşı mücadeleyi de büyütmeliyiz" dedi.

Etkinlik karşılıklı soru ve görüşlerin sunumu ile sona erdirildi.