20 Mayıs 2024 Pazartesi

Oyuncu Atay yarın savcılığa çıkartılacak

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel'in "özür" açıklamasına tepki gösterdikten sonra Ahmet Hakan ve AKP'liler tarafından hedef haline getirilen Barış Atay hala gözaltında.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Barış Atay'ın bu sabah gözaltına alındı.
 
Barış Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındı.
 
Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.
 
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay'ın bu mesajı medya sonrası "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Hükümete yakın medya organlarında da Atay, bu mesajı sonrası hedef gösterilmişti.
 
Gözaltına alınan Barış Atay, savcılık ifadesi için Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık Atay'ın telefonunu incelenmesi için emniyete gönderdi. Atay da bu işlemlerin tamamlanması için emniyete geri götürüldü. 
 
Atay'ın gözaltı süresi 24 saat uzatılırken, avukat Efkan Bolaç, Atay'ın geceyi emniyette geçireceğini söyledi. Atay'ın savcılık ifadesi yarın alınacak.