29 Nisan 2024 Pazartesi

Otlu'dan 1 Mayıs'ta Taksim çağrısı

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, "yoksulluğa isyan et, örgütlen" diyerek işçileri, emekçileri, kadınları 1 Mayısta Taksim'e, alanlara çağırdı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, işçi ve kadın katliamına, yoksulluk krizine karşı halkları "yoksulluğa isyan et, örgütlen" diyerek 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdı. 

Otlu, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bir günde 6 işçinin, Gayrettepe'de 29 işçinin katledildiği; bir günde 8 kadının katledildiği,kadına yönelik şiddetin yanı sıra yoksulluk krizinin her geçen gün daha fazla derinleştiği görülüyor. İktidarın ekonomi politikaları sonucu döviz yükseliyor, emek sömürüsü artıyor. Bir avuç asalak sermaye sahibi daha zengin olsun diye işçiler, emekçiler, kadınlar sömürülüyor, işlerine son veriliyor. Her geçen gün halk yoksullaşıyor ama en çok kadınlar yoksullaşıyor; zamlar şimşek hızıyla geliyor, sefalet, açlık büyüyor; emekliler ölüyor ve bizler 'Yoksulluğa isyan et, örgütlen' diyerek 1 Mayısta alanlara; işçileri, emekçileri, kadınları 1 Mayısta Taksim'e çağırıyoruz. 1 Mayısımız kutlu olsun."