Oslo'da yüzlerce kişi ırkçıların eylemini engelledi

Oslo'da aşırı sağcıların yürüyüşü, yüzlerce kişinin katıldığı eylemler engellendi. "Caddelerimizde ırkçılara yer yok" diyen eylemciler, polis engellemelerine rağmen geri adım atmadı.
Norveç'in başkenti Oslo'da aşırı sağ parti Norgesdemokratene ve Almanya'da faşist AfD partisinden Lena Kotre'nin yapmak istediği ırkçı eylem, "Caddelerimizde ırkçıları istemiyoruz" diyen yüzlerce kişi tarafından engellendi.
Grønland Beboerforening'in (Grønland Mahalle Derneği) çağrısıyla yan yan gelen yüzlerce kişi, palyaço kıyafetleri giyerek, Norgesdemokratene ve faşist AfD'nin şarlatan olduğunu belirtti. Yürüyüşte üç kişi, "polisin talimat ve yönlendirmelerine uymadıkları için" gözaltına alındı ve kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.
Antifaşistler Oslo S (tren garı) salonundan geçerek Flytoget (havaalanı treni) peronuna kadar yürüdü. Polis korumasında olan Norgesdemokratene'den ırkçılara, davullar, düdük ve sloganlarla tepki gösterdiler. "Caddelerimizde ırkçılara yer yok" sloganı atan eylemciler, "Birlikte duruyor ve sokaklarımızda ırkçılık istemediğimizi söylüyoruz" dedi. Çevredeki insanların da destek verdiği eylemde, Norgesdemokratene'nin nefret söyleminin kabul edilemez olduğu kaydedildi.