24 Nisan 2024 Çarşamba

Onur Yürüyüşüne çağrı: Özgür ve eşit yaşamı savunan herkesle direneceğiz

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, İstanbul Valiliği'ne yaptığı yasağın kaldırılması çağrısı için tanıdığı sürenin dolmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, İster polis, ister örgütlediğiniz paramiliter güçlerden LGBTİ+'lara ve İstanbul Onur Yürüyüşü'ne yönelik gerçekleşecek saldırının sorumlusu ve suç ortağı sizsiniz" denildi. Açıklamada pazar günü yapılacak eyleme katılma, direnme çağrısı yapıldı.

Bu yıl 20'incisi düzenlenen İstanbul Onur Yürüyüşü'nün İstanbul Valiliği, Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıkları tarafından yasaklanmasının ardından bir de faşist islamcı çetelerin tehditleri yaşandı.

Yasaklama ve tehditlere ilişkin dün bir açıklama yapan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, İstanbul Valiliği'ne yasak kararını geri çekmesi için bugün 17.00'a kadar süre tanıdı.

Sürenin dolmasının ardından 26 Haziran Pazar günü gerçekleştirecekleri eyleme ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Vali Ali Yerlikaya bu sırada 'kadınların dışarıya bile çıkmasını yasaklamak isteyen' İsmailağa Cemaati liderinin cenazesindeydi. Yani halkı kin ve nefrete teşvik ettiği için önlem almasını istediğimiz güruh ile bir aradaydı.

Nefret kampanyalarının örgütlenmesine engel olmak bir yana çağrımıza en ufak bir tepki bile göstermeyen kamu kurumlarının ve devlet bürokratlarının bu nefret suçunun bir parçası olduğunu ve sorumlu olduğunu ilan ediyoruz.

İster polis ister örgütlediğiniz paramiliter güçlerden LGBTİ+'lara ve İstanbul Onur Yürüyüşü'ne yönelik gerçekleşecek olan saldırının sorumlusu ve suç ortağı sizsiniz!

Buradan Türkiye halklarına sesleniyoruz:

Baskılar, tehditler bize vız gelir; biz lubunyalar en ufak bir çatlaktan bile nefes alır, varlığımızı şanlatırız, çünkü her yürüyüşümüz onur yürüyüşü bizim. Bu baskılara bir arada direndiğimizde olacakları ise hepimiz için biliyoruz. İçimiz bir cesaret parıltısı bekliyor 'artık yeter' demek, bir arada yaşamı mümkün kılmak için özgür ve eşit yaşamı savunan herkesle direneceğiz lubunya."