28 Nisan 2024 Pazar

On bini aşkın imza toplayan KYK Kadın Dayanışması'ndan çağrı

İzmir'deki Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan Ege ve Zübeyde Hanım Kız KYK yurt yolunun ışıklandırılması için başlattığı imza kampanyasında on bini aşkın imza topladığını duyuran KYK Kadın Dayanışması, imzaları yarın rektörlüğe vereceklerini duyurarak sosyal medya hesabından imza için çağrı yaptı. Öte yandan DEM Parti Milletvekili Otlu da konuyu Meclis'e taşıyarak, sorunların derhal giderilmesini istedi.

KYK Kadın Dayanışması, İzmir'de bulunan Ege Üniversitesi kampüsündeki Ege ve Zübeyde Hanım Kız KYK yurt yolunun ışıklandırılması için başlattığı imza kampanyasında on bini aşkın imza topladı.

Kampanya boyunca imzalar sayesinde birçok yetkiliye ulaşma imkanı bulan KYK Kadın Dayanışması, sorunun henüz çözülmediğini kaydetti ve imzaları yarın mesai saatleri içerisinde Ege Ege Üniversitesi Rektörlüğüne teslim edeceklerini duyurdu.

Kampanya devam ettiği ve sorun çözülmediği için sosyal medya hesabından çağrı yapan KYK Kadın Dayanışması, sitesinden imza atılmasını ve yayılmasını istedi.

MİLLETVEKİLİ OTLU, SORUNU MECLİS'E TAŞIDI
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da KYK Kadın Dayanışması'nın gündeme getirdiği, İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan Ege KYK Kız Öğrenci Yurdu ve Zübeyde Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin sorunlarını Meclis'e taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın derhal yanıtlaması için soru önergesi veren Otlu, "Bir tarafı ağaçlık olan, bir tarafında çevre yolu bulunan yolda aydınlatmanın olmaması nedeniyle, yurda ulaşmak, market alışverişi yapmak gibi ihtiyaçlarını karşılamak için  bu yolu kullanmak zorunda kalan yaklaşık 7 bin genç kadın öğrencinin güvenlikleri tehlikeye girmekte, öğrenciler taciz gibi bir çok sorun yaşamaktadır" dedi.

'ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARINA OLUMLU YANIT VERİLMEDİ'
Öğrencilerin, yolda gerekli aydınlatılmanın yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, KYK Yurt Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İzmir'e elektrik dağıtım hizmeti vermekte olan Gdz Elektrik olmak üzere ilgili tüm kurumlara başvurmalarına karşın taleplerine olumlu yanıt alamadıklarının altını çizen Otlu, "Aydınlatılmayan yol KYK yurdu ya da Ege Üniversitesi kampüsü içinde olmadığı için bu yolda öğrencilerin yaşadıkları tacizlere karşı hiçbir kurum sorumluluk almamakta ve güvenliklerini sağlamamaktadır. Modern ve güvenli şehirciliğin ölçülerinden biri de bulvar, cadde ve sokak aydınlatmasının yeterli düzeyde olmasıdır. 27 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Genel Aydınlatma Yönetmeliği'ne göre ilin elektrik dağıtım şirketi; dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayolları hariç, kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında bulvar, cadde veya çıkmaz sokaklar dahil, sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsamaktadır. Öğrencilerin, can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için aydınlatmanın bir an önce yapılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Otlu'nun derhal yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:
🔹 "İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan Ege KYK Kız Öğrenci Yurdu ve Zübeyde Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan yaklaşık 7 bin öğrencinin market alışverişi yapmak, yurtlara ulaşmak için kullandıkları yolda aydınlatmanın olmadığı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
🔹KYK Kadın Dayanışma Ağı'nın 'ilgili tüm kurumların bu yolu aydınlatmasını istiyoruz' talebi ile başlattığı imza kampanyası dikkate alınacak mıdır?
🔹Bu yolun aydınlatılması talebi ile Bakanlığınıza hangi tarihte başvuru yapılmıştır? Öğrencilerin talebininkarşılanmamasının, yolda aydınlatmanın yapılmamasınıngerekçesi nedir?
🔹Öğrencilerin güvenli, ışıklandırılmış yolu kullanabilmeleri için yolun aydınlatılmasının acil olarak yapılmasına yönelik çalışmanız var mıdır? İlgili kurumun sorumluluk alarak, aydınlatma yapması sağlanacak mıdır?"