26 Nisan 2024 Cuma

Öğrenci Faaliyeti: Suruç adaletsizlikle mücadelenin sembolü

Suruç katliamının saray faşizminin kendini sağlam temele oturtmak için en önemli hamlelerinden biri olduğunu kaydeden Öğrenci Faaliyetinden Ceyda Elmas, Suruç katliamına ilişkin mücadelenin bugün adaletsizlikle mücadelede sembol olduğunu söyledi. Suruç mahkemelerinde yaşananları hatırlatan Elmas, 33'lerin kampüslerinde, adımladığı sokaklarda adalet aramaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası çok sayıda gençlik örgütünün katılımıyla örgütlendi. Suruç katliamının hemen ardından bir araya gelen gençlik örgütleri sokak sokak adalet mücadelesini sürdürdü. Tüm saldırılara, baskılara anmalara yönelik işkenceli polis saldırısına birleşik mücadelenin direnişiyle yanıt verildi.

Katliamın 7. yılında da gençlik örgütleri yine bir araya gelerek gerçekleştirdikleri sokak eylemleri ve etkinliklerle 33'leri anmaya çağırıyor...

Gençlik örgütleriyle Suruç katliamının 7. yılında yürütülen çalışmaları konuştuk. Öğrenci Faaliyeti'nden Ceyda Elmas, Suruç katliamı davalarında yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. Elmas, kampüslerde, 33'lerin adımladığı sokaklarda yürütülen Suruç için adalet mücadelesi ve gençliğin birleşik mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

'YÜZLERCE DEVRİMCİ YOLA ÇIKTI'
"Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" şiarıyla yüzlerce devrimcinin Kobanê'ye doğru yola çıktığını hatırlatan Elmas, halkların birleşik mücadelesinden korkan barbar IŞİD çetesinin Amara Kültür Merkezi'nde düzenlediği saldırıda 33 düş yolcusunun ölümsüzleştiğini hatırlattı.

'SURUÇ KATLİAMI SARAY FAŞİZMİNİN EN ÖNEMLİ HAMLELERİNDEN BİRİ'
Suruç katliamının, 7 Haziran sonrası kendisini sağlam bir temele oturtmaya çalışan saray faşizminin en önemli hamlelerinden biri olduğuna dikkat çeken Elmas, "Bugün AKP iktidarının yaratmaya çalıştığı korku temelli topluma ya da adaletsizlik silsilesi karşısında bir adalet mücadelesi olarak değerlendirebiliriz Suruç için adalet mücadelesini" dedi.

'SURUÇ KATLİAMI ADALETSİZLİĞİN SEMBOLÜ OLMUŞ'
Suruç katliamı davalarında yaşananları hatırlatan Elmas, mahkemenin failleri yargılamak yerine 33'leri, aileleri ve yaralıları, tanıkları suçlu ilan ettiğini kaydetti. Elmas, "7 yıldır mahkemelerde Suruç faillerini katliamın tanığı olarak mahkemeye çıkarırken, aynı mahkemelerde aileleri, Suruç yaralılarını yargıladı. Ve bizler tüm bu adaletsizlikler karşısında sokaklarda dağıttığımız bildirilerle, Mimar Sinan'da Hatice Ezgi için gerçekleştirdiğimiz anmayla, ODTÜ'de diktiğimiz fidanlarla ses yükseltmeye devam ediyoruz. Gençlik örgütleri olarak verdiğimiz mücadele yalnızca Suruç katliamında hayatını kaybedenler için değil, aynı zamanda AKP iktidarının karşımıza çıkardığı, haksızlıklara maruz kalanlar, adaletsizlikle karşı karşıya kalanlar için verdiğimiz bir mücadele. Suruç katliamı adaletsizliğin sembolü olmuş ki bizler de bu yüzden Suruç için adalet herkes için adalet diyoruz" ifadelerini kullandı.

'SURUÇ İÇİN ADALET TÜM HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE ETMEK DEMEK'
Gençliğin birleşik mücadelesiyle kampüslerde, 33'lerin adımladığı sokaklarda yürüttüğü mücadeleyle adalet arayışını sürdürdüklerini kaydeden Elmas, şöyle devam etti: "Suruç davasında Suruç ailelerine saldıranlar, adalet arayanların sesini kısmaya çalışanlara karşı bizler daha yüksek sesle sesimizi duyurmak için mücadeleyi sürdürüyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki Suruç için adalet demek, 10 Ekim için adalet demek, Suruç için adalet demek Pınar Gültekin için adalet demek, Suruç için adalet demek Berkin Elvan için adalet demek, aslında Suruç için adalet demek tüm haksızlıklarla mücadele etmek demek.

Bu nedenle başta gençlik olmak üzere herkesi 20 Temmuz günü bizlerle birlikte adalet talebimizi yükseltmeye çağırıyoruz. Adalet talebimizi sokakta yükseltmeye devam edeceğiz. Herkesi bizlerle beraber Suruç için adalet demeye çağırıyoruz."

Gençlik örgütleriyle gerçekleştirdiğimiz Suruç özel söyleşimiz yarın Özgürlükçü Gençlik Derneği'nden Güney Mengen ile devam edecek...