1 Mayıs 2024 Çarşamba

ODTÜ öğrencileri şenlik yasağına karşı yürüdü

ODTÜ öğrencileri, Geleneksel Bahar Şenliği'nin kayyum rektör Verşan Kök tarafından Devrim Stadyumu'nda yapılmasının engellenmesine karşı rektörlük binasına yürüdü.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrenci toplulukları, kayyum rektör Verşan Kök'ün ODTÜ bahar şenliklerine yönelik kısıtlamalarına karşı rektörlük önünde eylem yaptı. "Şenliğin sesi devrim" ve "Şenlik ODTÜ'nün ODTÜ bizimdir" pankartları ile rektörlük önüne yürüyen öğrenciler, kayyum Kök yönetimine karşı şenliklerine ve devrim stadyumuna sahip çıktıklarını belirtti.

Bölüm temsilciliklerinin, toplulukların, akademisyenlerin de çağrı yaptığı eyleme binlerce öğrenci katıldı.

ODTÜ öğrenci topluluklarının on yıllardır kendi emekleri ile düzenlediği geleneksel bahar şenliği, kayyum Rektör Verşan Kök tarafından engellenmeye çalışılıyor. Bahar şenliği geçtiğimiz yıl deprem ve seçimler bahane edilerek engellenmişti. Kayyum rektör Verşan Kök yönetimi, bu yıl da şenliklerde Devrim stadının kullanılmasını yasaklamaya çalışıyor. Öğrenciler ise ismi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının tribünlere Devrim yazmasından gelen, on yıllardır hem şenliğin hem de öğrenci eylemliliklerinin en önemli mekanlarından olan stadyumun olmadığı bir şenliği kabul etmiyor.