19 Nisan 2024 Cuma

Ocak: Bedeli ne olursa olsun adalet mücadelesine devam edeceğiz

AYM'nin iki ayrı ihlal kararına rağmen Cumartesi Annelerinin Galatasaray'a çıkışını engelleyen idari yönetim ve polislerin suç işlediğini belirten Maside Ocak, "Her ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun biz bu hakikat ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Cumartesi Annelerinin 700. hafta buluşması sonrası Galatasaray Meydanının yasaklanmasına yönelik Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği iki ayrı "toplanma ve gösteri yürüyüşü hakkı ihlali" kararına rağmen, 6 haftadır Galatasaray Meydanında bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri, polis işkencesiyle gözaltına alınarak engelleniyor.

'BİZİ ENGELLEYENLER SUÇ İŞLİYOR'
Gözaltında kayıplar mücadelesinin sembol ismi Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak, Anayasa Mahkemesinin bu iki ihlal kararını verirken yeni ihlallerin yaşanmasının önlenmesi amacıyla kararların bir nüshasının da Beyoğlu Kaymakamlığı'na gönderdiğine işaret etti. Bütün bunlara rağmen 6 haftadır Galatasaray'a çıkmalarının yasaklandığını ve zor kullanılarak gözaltına alındıklarını belirten Ocak, polisin sadece kendilerine değil kendilerini izlemeye gelen basın emekçilerine de şiddet uyguladığına işaret etti. "Bu yasak kararını verenler ve bu yasak kararını uygulayanların yeni ihlal yaratmakla beraber, AYM kararının bağlayıcı olduğu göze alınırsa suç işledikleri açıkça ortadadır" diyen Ocak, kendilerini gözaltına alan polislerin suç işlediğini kaydetti.

'İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEYENLER MECLİS'TE'
İktidarın bu ülkede yaşanan hukuksuzlukların gözler önüne serilmesini istemediğine işaret eden Ocak, sadece Cumartesi Annelerine değil tüm hak mücadelelerinde ifade, toplantı ve gösteri yürüyüşleri özgürlüğünün ihlal edildiğini kaydetti. "Cumartesi Anneleri ve Cumartesi İnsanları 28 yıldır kayıpların görünür olması ve adaletin sağlanması için mücadele ediyorlar. Bu hukuki mücadelenin, bu adalet mücadelesinin görünür olmasını istemiyorlar. Yaşanan hukuksuzlukların, adaletsizliklerin göz önüne serilmesini istemiyorlar" diyen Ocak, çok sayıda insanlığa karşı suçun altına imzasını atan HÜDA-PAR ve derin devletle işbirliği içerisinde olan kişilerin artık Meclis'te olduğuna da dikkat çekti.

'BEDELİ NE OLURSA OLSUN MÜCADELEYE DEVAM'
İktidarın insanlığa karşı suç işleyenlerin suçlarını meşrulaştırmak gibi bir derdi olduğunu söyleyen Ocak, tüm kamuoyunun bu durumun farkında olduğunu vurguladı. Buna rağmen buna ilişkin örgütlü bir itiraz yükseltilemediğini dile getiren Ocak, şöyle devam etti: "Aslında bu sorun sadece bizim değil, tüm toplumun sorunu. Biz kayıp yakınları ve hak savunucuları olarak şunun farkındayız ki bizim yarına dair adaletin sağlanması ve hakikatin ortaya çıkarılması umudumuzu gölgelemeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Her ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun biz bu hakikat ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz."