26 Nisan 2024 Cuma

Nürnberg'de 'savaşa, sömürüye, erkek egemenliğine direniyoruz' mitingi 

Almanya'nın Nürnberg kentinde miting düzenleyen kadın örgütleri, "Savaşa, sömürüye, OHAL'e, cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine karşı bedenlerimiz, emeğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz" dedi. Eyleme katılan SKB'liler, "6 Şubat depremi kayıpları ve katledilen tüm kadınlar için grevdeyiz, ezilen sömürülen, horgörülen, ikinci cins olarak görülen, emeği sömürülen kadınlar için grevdeyiz" dedi.

Kadın örgütleri, 8 Mart dolayısıyla sokaklara çıktı. Almanya'nın Nürnberg kentinde "Savaşa, sömürüye, OHAL'e, cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine karşı bedenlerimiz, emeğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz" şiarıyla düzenlenen mitingte Türkiye ve Kürdistan'da yaşanan depremde on binlerce kişinin yaşamını yitirmesinin sorumlularına öfke vardı.

SKB: GREVDEYİZ
Sosyalist Kadınlar Birliği'nin (SKB) de katıldığı mitingde, SKB adına yapılan konuşmada, "6 Şubat depremi kayıpları ve katledilen tüm kadınlar için grevdeyiz, ezilen sömürülen, horgörülen, ikinci cins olarak görülen, emeği sömürülen kadınlar için grevdeyiz" denildi.

Almanca, Türkçe, Kürtçe konuşmaların yapıldığı ve sloganların atıldığı mitingde yürüyüş yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, kadınların, LGBTİ+'ların erkek egemen sistemler tarafından yaşamlarının daha da zorlaştırıldığı, çalışan kadınların "eşit işe eşit ücret" talebinin yaşamsal önemine dikkat çekildi.

8 Mart'ın tatil olması talebinin dile getirildiği yürüyüşte, "Eşit işe eşit ücret", "Kadına yönelik her türlü şiddete son", "Her 8 Mart'ta grevdeyiz", "Yaşasın enternasyonal kadın dayanışması" sloganları atıldı.