8 Mayıs 2024 Çarşamba

Newroz'da Efrîn için

Erdoğan ve MC'si, Kürt soykırımcısı savaşı, yeni faşizmi zafere ulaştırmanın kanlı harcı olarak kullanıyor. Soykırımcı ilhakçı işgale karşı Efrîn direnişi yalnız bırakılabilir mi? Saray ve MC'sinin faşizminin, Kürt ve devrimci kanıyla beslenen kitlesel taban yaratmasına seyirci kalınabilir mi?
Erdoğan ve ilhakçı MC'si (Milliyetçi Cephe), emrinde NATO'nun ikinci büyük ordusu, yüzlerce F-16 bombardıman uçağı, sayısız tank ve topla saldırıyor. JÖH-PÖH'ü ve onbinlerce ÖSO çetesini boğaz kesen katiller olarak Efrîn işgalinde kullanıyor.
 
Efrîn halkı, devrimci ve enternasyonal savaşçıları direniyor. Eşitsiz güçlerin ve silahların savaşında, devrimin güçleri amaçlarının haklılığına olan inançlarıyla savaşıyorlar.
 
Savaş yoğun ve acımasız. Erdoğan faşizminin içte-dışta Kürde soykırımcı ve devrimci hareketi imhacı tasfiyeci savaşı kuralsız ve acımasız.
 
Erdoğan faşizmi, talancı karekteri, sömürgeci amacı nedeniyle, sivilleri, çocuk, kadın ve yaşlıları katlediyor. Yaklaşık 300 sivili katlettiği, bombardımanla yerle bir ettiği Efrîn kasabalarındaki enkaz yığınlarının altında ne kadar sivilin katledildiğinin belirlenemediği durumu yalanı zirveye çıkararak örtmeye çalışıyor. Emrindeki faşizmin borazanı tekelci medyadan yayıyor: "Sosyal medyada diyorlar ki siviller öldürülüyor, tek bir sivilin burnu bile kanamamıştır"! Faşizmin arsız yalancı karakterini sergiliyor.
 
Emperyalist Rusya'dan aldığı destekle, emperyalist ABD'den kopardığı izinle, "milli-yerli" havası atarak, Türk burjuva devletini, sömürgecilikte büyüklerle boy ölçüştüğü ajitasyonunu yapıyor ve yaptırıyor.
 
Erdoğan, Efrîn'in tarımsal zenginliğini ilhak vaadiyle ganimetçi faşist kitle tabanı yetiştiriyor. 3 milyon Suriyeli Arap ve Türkmen göçmenin yarısını yerleştirmekle sömürge kolonu yaratma planını ilan ediyor, uygulamaya başlıyor.
 
Erdoğan'ın tetikçileri Bahçeli ve Perinçek'in kalemlerinden kan damlayan yazarları, Efrîn'i "Hatay gibi yapabiliriz", "ABD de evet demiş" naraları atıyorlar. "Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın" diye yırtınıyorlar. Erdoğan'ın "tek bir kişi kalmayıncaya kadar" soykırımcı fetvasını tamamlıyorlar.
 
Erdoğan devlet kriziyle dağılan ordusunu, Kürt soykırımıyla, ilhakçı ve sömürgeci savaşla arkasında birleştirmeye çalışıyor. Rabia ve Bozkurt işaretleri bu birleştirmenin ideolojisi olarak savaş konvoylarının önünde ve Erdoğan'ın fikirsel sefaletini sergilediği nutuklarında yükseliyor.
 
Erdoğan ve MC'si, Kürt soykırımcısı savaşı, yeni faşizmi zafere ulaştırmanın kanlı harcı olarak kullanıyor.
 
Demek ki, Efrîn halkı ve devrimcilerinin direnişi, yalnızca Rojava Devrimi'ni savunma direnişi değil, aynı zamanda faşizme karşı mücadeledir.
 
Soykırımcı ilhakçı işgale karşı Efrîn direnişi yalnız bırakılabilir mi? Saray ve MC'sinin faşizminin, Kürt ve devrimci kanıyla beslenen kitlesel taban yaratmasına seyirci kalınabilir mi?
 
Suriye ve bölge halklarının, emperyalist ve bölge devletlerinin haksız, işgalci savaşlarının, mezhepçi ve milliyetçi boğazlaşmalarının bitmeyen kan banyosuna maruz kalmasına izin verilebilir mi?
 
Bu kan banyosuna karşı alternatif ve umut olan Rojava Devrimi'nin ezilmesine izin verilebilir mi?
 
Seyirci kalınamaz, izin verilemez! Efrîn'in, aşırı eşitsiz ve zalim savaştaki kahramanca direnişi, kazananın sömürgeci faşizm değil, haklı ve devrimci direniş olduğunu ideolojik bakımdan kanıtladı.
 
Sürecek Efrîn direnişinin, sokak sokak, ev ev mücadelesi, Erdoğan ve işgalci katillerinin kaybedeceğini daha fazla gösterecektir.
 
Fakat Erdoğan faşizminin daha çok Kürt ve devrimci kanı içmesine izin vermemek için Efrîn direnişinin kahramanlığı etrafında, Erdoğan faşizmine karşı direnişi şimdikinden daha kitlesel ve ısrarla yaymak gerekir.
 
Avrupa'da ve dünyada savaş ve işgale karşı Efrîn'le enternasyonal dayanışma hareketi büyütülmeli. Mücadele, Erdoğan faşizmine yatıştırma ve destek politikası izleyen AB'nin bu emperyalist desteğini frenleme rolü oynuyor. Büyüyecek mücadele Erdoğan ve tetikçilerinin savaş suçlusu olarak dünyaya çıkamamalarına yol açacaktır.
 
Başûr'da Efrîn'le dayanışma mücadelesi, Kürdistan halkının kırılan onurunu ayağa kaldırıyor, Kürdistan'nın sömürgecilerine karşı direniş bilincini güçlendiriyor.
 
Bakur'da ve Türkiye'de bu Newroz, Efrîn halkıyla ve devrimci direnişiyle birleşik mücadelenin geniş kitlesel başkaldırısı olmalı. Cizre-Sur kırımı ve Suruç-10 Ekim-Antep Kürt çocukları kitlesel katliamlarıyla Erdoğan faşizminin yaratmaya çalıştığı çekingenliği bir kez daha yerle bir etmenin dirilişi yapılmalı.
 
Türkiye ve Kürdistan ezilenleri, bu Newroz'da Efrîn için, Efrîn direnişiyle birlikte ayağa kalkmalı, alanlara akarak, işgalci, sömürgeci, savaş suçlusu, mezhepçi, ırkçı, Saray diktatörlüğünü püskürtmeli!
 
Rojava Devrimi'ni ve Efrîn'i, yeni bir dünya kurmak için ayağa kalkan halkların yarattığı umudu, Newroz başkaldırısıyla yaşatmalı, Erdoğan faşizminin yenilgisini başlatmalı!