28 Nisan 2024 Pazar

Nancy'de yeni göçmen yasası protesto edildi

Nancy'de yeni göçmen yasasına karşı sokağa çıkan sosyalistler, ırkçı politikalara karşı birleşik mücadele çağrısı yaptı.

Fransa'da sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, UCL (Özgürlükçü Komünist Birliği) ve Bloc Antifaşist'in çağrısıyla yeni göçmen yasasının parlamentoda onaylanması protesto edildi.

Nancy'de gerçekleştirilen ve 250 kişinin katıldığı eylemde "Her türlü faşizme karşı, haydi bloke edelim" yazılı pankart açılırken, "Nancy, Nancy antifa" sloganları atıldı.

Göçmenlik yasasına karşı olduklarını göstermek için Nancy sokaklarına çıktıklarını söyleyen Young Struggle temsilcisi, "CMP'den çıkan Göç Yasası, Rönesans, LR ve RN koalisyonu ile kabul edildi. Metin, göçmenlerin sorunlarına cevap vermek bir yana, tam tersine işleri daha da güvencesiz hale getiriyor. Irkçı-faşist Marine Le Pen, sosyal yardımlara erişimin sınırlandırılmasının yasalarda yer almasını sevinçle karşıladı.  Le Pen, seçim bildirgesinde yabancıların belirli mesleklerden men edilmesini, toplumsal yaşama katılma haklarının kısıtlanmasını, sendikalara ve sosyal yardımlara erişimlerinin sınırlandırılmasını istiyordu. Yabancı düşmanı ve ırkçı politikalara ve işçi sınıfına yönelik saldırılara karşı, birleşik ve sınıfsal bir siyasi yanıt yaratmak ve harekete geçmek zorunludur" ifadelerini kullandı.

Eylem marşlar ve sloganlarla sona erdi.