12 Mayıs 2024 Pazar

Namibya'dan, siyonist İsrail'e destek veren Almanya'ya tepki

Namibyalılar, Almanya'nın soykırım davasında siyonist İsrail'e verdiği desteği eleştirerek, Almanya'nın soykırımı desteklediğini kaydetti. 1904-1908 yıllarında sömürgeci Almanya'nın soykırım saldırısına uğrayan Nabimya, Almanya'nın bu suçun sorumluluğunu hala üstlenmediğinin altını çizdi.

Almanya'nın soykırım saldırısına uğrayan Güney Afrika ülkesi Namibya Cumhuriyeti, Berlin hükümütenin  Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'i savunmasını eleştirerek, "Almanya'nın, ahlaki olarak Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi'ne bağlılığını ifade edemeyeceğini" bildirdi.

Sömürgeci Almanya'nın 1904-1908 yılları arasında yerli Herero ve Naam halklarına karşı gerçekleştirdiği soykırımda, en 65 bin Herero ve 10 bin Nama katledilmiişti.

Namibyalılar, Almanya'nın soykırım davasında İsrail'e verdiği desteği eleştirdi. Siyonist İsrail'in Gazze'de masum sivillere yönelik soykırımını desteklemeyern Namibya, Almanya'nın siyonist İsrail'e karşı açılan  soykırım davasını reddetmesinden dolayı endişe duyduklarını, Alman hükümetinin soykırımcı eylemleri savunduğunu belirtti.

Namibya'nın yazılı açıklamasında, "Almanya, ahlaki olarak Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi'ne bağlılığını ifade edemez" ifadeleri kullanıldı, siyonist İsrail'in Gazze'de işlediği suçların soykırıma eş olduğu ve savaş suçlarının uluslararası insan hakları örgütleri tarafından da ortaya konduğu vurgulandı.