19 Mayıs 2024 Pazar

Nûbar Ozanyan Rojava'da anıldı

Rojava'da hayatını kaybeden TKP/ ML-TİKKO Komutanı Nûbar Ozanyan, ölümünün birinci yılında Til Temir'de askeri tören ile anıldı.
Rojava'da 14 Ağustos 2017 tarihinde şehit düşen TKP/ ML- TİKKO Komutanı Nûbar Ozanyan (Orhan Bakirciyan), ölümünün birinci yılında düzenlenen askeri tören ile anıldı.
 
Til Temir ilçesinde bulunan Şehit Cemşît Askeri Akademisi'nde gerçekleştirilen anmaya TKP/ML-TİKKO, MLKP, THKP-C/MLSPB, DKP-BÖG, Enternasyonalist güçler, MKP, TKEP/L, BÖG ve YPG savaşçıları katıldı.
 
Askeri tören saygı duruşu ile başladı. Ardından Ozanyan'ın çocukluk arkadaşı Guhar Garabediyan, arkadaşının anısına Ermenice ve Kürtçe şiirler okudu. Anmada konuşan TİKKO savaşçısı Cemîl Amed, "Heval Nûbar, tüm halkları ve ülkeleri bir gördüğü için kimliksiz ve ülkesizdi. Şengal, Rojava ve daha birçok yerde Ermenilerin tarihini arıyordu. Kürt, Arap, Ermeni halkların acısını en derinden hissediyordu" dedi.
 
Cemîl Amed, AKP/Saray rejiminin saldırısında hayatını kaybeden HPG Komutanı Atakan Mahir ve Şengal Êzidî Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali'yi de andı. Cemil Amed'in ardından Til Temir Şehit Aileleri'nin yanı sıra DKP-BÖG adına Aynur Ada, MLKP adına Tuncay Yılmaz, BÖG adına Bedretîn Rasîh, Enternasyonalist Güçler adına Kîrra ve YPG adına konuşmalar yapıldı.