19 Nisan 2024 Cuma

Myanmar ordusu cunta karşıtlarına hava saldırısı düzenledi

Myanmar ordusu, askeri cunta karşıtı halka hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu en az 50 kişi katledildi.

Myanmar ordusu, askeri cunta karşıtlarının bulunduğu Sagaing bölgesinde yer alan Pa Zi Gyi kasabasına hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 50, kimi kaynaklara göre ise 100 kişi katledildi. Onlarca kişi de yaralandı.

Kasaba halkı, Halk Savunma Güçleri (PDF) ofisinin açılış töreni için bir araya gelmişti. Görgü tanıkları, jet uçaklarıyla başlayıp Mi-35 helikopterleriyle devam eden saldırının 20 dakika sürdüğünü aktardı. Saldırıda katledilenlerin sivil olduğuna işaret eden görgü tanıkları, en az 50 kişinin öldüğünü ancak çok sayıda kişinin beden bütünlüğünün bozulması sebebiyle ölü sayısını tam olarak tespit edemediklerini anlattı.

Yaralılar için olay yerine gelen en az 3 sağlık emekçisi de saldırıların devam etmesiyle katledildi.

Myanmar ordusu, yaptığı açıklamada hava saldırısını üstlendi. Ordu sözcüsü Zaw Min Tun, askeri cunta karşıtı milis kuvvetlerine saldırdıklarını ancak "ölüler arasında sivil kıyafetli bazı insanların da olabileceğini" itiraf etti.