2 Mayıs 2024 Perşembe

Mücadelede ölümsüzleşenler bayramda unutulmadı

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde birçok kentte özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenlerin mezarları ziyaret edildi, tutsak ailelerinin evlerine gidilerek bayramlaşıldı.

İstanbul'da Ramazan Bayramı dolayısıyla özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mezarlığı'ndaki mezarlıklar ziyaret edildi. Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) öncülüğünde yapılan ziyarete Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz ve partinin ilçe örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Gazi Cemevi Eğitim ve Kültür Vakfı'nda bir araya gelen kitle burada bayramlaştıktan sonra Gazi Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Kitle, Gazi Mezarlığına "Şehit namirin" sloganını atarak girdi. Ziyarette, özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

'ŞEHİTLERİMİZİN MEZAR TAŞLARINDAN DAHİ KORKUYORLAR'
Suruç ve Ankara Gar katliamlarında yaşamını yitirenlerin mezarları başında konuşan ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Emine Arslan, "Şehitlerimiz onurumuzdur. Suruç ve Ankara Gar katliamı şehitleri özgürlük ve barış ve için Suruç için çıktıkları yolda katledildiler. Şehitlerimizin mezarlarına dahi tahammülleri olmayanlar Lice'de, Suruç'ta mezarları tahrip etmişler. Çünkü onların mezar taşlarından dahi korkuyorlar" dedi.

'BİRLEŞİK MÜCADELEDEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK'
Ardından konuşan DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, "Direnişin ne kadar güçlü olduğunu hatırlamamız gereken günlerden birisinden geçiyoruz. Halkları özgürleştirmek için yola çıkan yoldaşlarımızı, bu mücadeleyi dışarıdan büyüten Barış Annelerimizi ve cezaevlerinde direnen yoldaşlarımızı selamlıyor, bizlerde buradan bu mücadeleyi büyütmenin sözünü veriyoruz. Mezarlarımıza dahi tahammülleri olmayanlara karşı birleşerek büyümekten başka çaremiz yok" dedi. Ziyaret, mezarlıklara bırakılan karanfillerin ardından son buldu.

ADANA
Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER) ve Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) yöneticileri, Ramazan Bayramı nedeniyle kentte bulunan özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleri ile tutsak yakınlarını ziyaret etti. Yapılan ziyarette ailelerin bayramı kutlandı.

'TECRİT KALKSIN'
Tutsak yakınlarından Siyasi Arslan, Sincan Kadın Kapalı Hapishanesinde tutsak edilen kızı Fatma Arslan'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için eylemde olduğunu dile getirdi. Başta Abdullah Öcalan, tutsaklar ve halkın bayramını kutlayan Arslan, "Bu bayramın tecridin kaldırılıp, barışa vesile olmasını temenni ederim" diye konuştu.

MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) ve Çukurova Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇUTUAY-DER) yöneticileri, Ramazan Bayramı nedeniyle kentte bulunan özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin aileleri ile tutsak yakınlarını ziyaret edip, bayramını kutladı.