25 Nisan 2024 Perşembe

Moskova'da dörtlü zirve sona erdi

Moskova'da bir araya gelen Rusya, Türkiye, İran ve Suriye Dışişleri Bakanları, üst düzey temasların dörtlü formatta sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.

Rusya, Türkiye, İran ve Suriye Dışişleri Bakanları Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi. 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad'ın katıldığı dörtlü zirve sonrası yapılan açıklamada, "terörle mücadele", mültecilerin geri dönüşü ve siyasi süreç, Suriye'ye yapılan uluslararası yardımların arttırılması gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Suriye tarafından yapılan açıklamada ise "Dört Dışişleri Bakan Yardımcısı, dört ülkenin Savunma Bakanlıkları ile koordineli olarak Suriye – Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir yol haritası hazırlamakla görevlendirildi" ifadeleri kullanılarak Astana toplantılarının resmi sonuçları hatırlatıldı. Açıklamada, "Üst düzey temasların ve teknik müzakerelerin önümüzdeki dönemde dörtlü formatta sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı" ifadeleri yer aldı.