27 Nisan 2024 Cumartesi

Moskova saldırganı şubatta İstanbul'dan fotoğraf paylaşmış

Moskova'da bir konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda, saldırganlardan birinin Türkiye'den Rusya'ya gittiği ve gitmeden önce İstanbul'da pek çok fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Rusya'da Crocus City Hall'a düzenlenen ve DAİŞ tarafından üstlenilen, 137 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda yer alan saldırganlardan birinin Türkiye'den geldiği ortaya çıktı.

Ortaya çıkan bir sorgu videosunda, Tacikistan vatandaşı olan ve 1998 doğumlu Feridun Şemseddin'in, "Orada belgelerimin süresi geçti, ben de sınırı aşıp buraya geldim" dediği ve 4 Mart'ta Türkiye'den "uçtuğunu" anlattığı duyuldu.

Saldırıyı para için yaptığını söyleyen Şemseddin, kendisine başta bir milyon ruble (yaklaşık 280 bin TL) teklif edilse de sonrasında 500 bin ruble için (yaklaşık 140 bin TL) bu saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti.

Şemseddin, ismini bilmediği birinin kendisine yaklaşık bir ay önce Telegram'dan ulaştığını ve ardından silahlarla donatıldığını ifade etti. Kendisini tutan kişilerin konser salonundaki herkesin öldürülmesi yönünde talimat verdiğini de söyledi. Bir vaiz yardımcısından onay aldığını da vurguladı.

Şemseddin'in ayrıca 23 Şubat'ta Instagram'da İstanbul'dan 8 fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı. Fotoğrafların neredeyse tamamında konumun Aksaray semti olduğu belirtildi.

Paylaşımlar arasında Şemseddin'in kendi fotoğraflarının yanı sıra Fatih Camii'nde çekildiği fotoğraflar da yer aldı.