29 Nisan 2024 Pazartesi

MLKP'nin 24. kuruluş yıldönümü Avrupa'da kutlanıyor

MLKP'nin 24. kuruluş yıldönümü Avrupa'nın çok sayıda kentinde kutlanıyor.
MLKP'nin 24. kuruluş yıldönümü Avrupa'nın çok sayıda kentinde kutlanıyor.
 
BRÜKSEL
 
MLKP'nin 24. kuruluş yıldönümü Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan bir etkinlik ile kutlandı.
 
Etkinlik, Dersim'de yaşamını yitiren MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başladı.
 
MLKP'nin 24 yıllık mücadele tarihinden kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP'nin komünistlerin birlik devriminin bir ürünü olduğunun altı çizildi, "71 devrimci sürecinden sonraki dönem ilkeli olmayan ayrılıkların dönemiydi. Birlik devrimi bu anlayışa karşı gelişti. Kendimize yönelik de bir eleştiriydi. Grupçu sekterizm gelişmenin ve öğrenmenin önünde engeldi. Bu sekterliği de yıkmak dönemin en devrimci yanlarından biri oldu" dedi.
 
Gazi ayaklanmasından kayıplar mücadelesine, 1996 öğrenci hareketinden NATO karşıtı direnişe, cezaevi direnişlerine kadar MLKP'nin içinde yer aldığı ve öncülük ettiği mücadelelerin hatırlatıldığı konuşmada, MLKP'nin yer aldığı Rojava'nın Ortadoğu devrimi bakımından önemine dikkat çekildi.
 
Etkinlik, konuşmalarla sona erdi.
 
DUNDEE
 
İskoçya'nın Dundee kentinde, MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek yapılan etkinlikte anıldı, MLKP'nin 24. yılı kutlandı.
 
Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte MLKP'nin mücadele tarihi anlatıldı. Yapılan konuşmaların ardından yapılan sinevizyon gösterimiyle etkinlik sona erdi.
 
LOZAN
 
Lozan'da MLKP'nin 24. mücadele yılı kutlandı ve Dersim'de ölümsüzleşen MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek anıldı.
 
Lozan Halkevi lokalinde yapılan etkinlik saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte MLKP adına yapılan konuşmada "İrfan Gerçek genç bir devrimci olarak mücadeleye atıldı ve şehit düştüğü son ana kadar partiye ve mücadeleye bağlı kaldı" denildi.
 
Ardından TKP/ML adına yapılan konuşmada ise "Bugün silahları gömen, çözümü başkaca sistem içi yollarda arayanlara inat MLKP, PKK, TKP/ML TİKKO ve DKP/BÖG gerillalarının dağlarda elde silah savaştığını ve faşizme darbeler vurduğu belirtildi.
 
Sinevizyon gösterimlerinin ardından yapılan konuşmalarla 24. mücadele yılını geride bırakan MLKP'nin tarihsel gelişimi anlatıldı.
 
BERN
 
İsviçre'nin Bern kentinde MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek anıldı. Anma saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada, MLKP Kürdistan'ın İrfan Gerçek için yaptığı açıklama okundu.
 
Anma etkinliğinin ardından MLKP'nin 24. yılı kutlandı.
 
Etkinliğe MLPD, TKPML, DKP, TKIP, PDD, Basel Rojava komitesi Kürt Toplum Merkezi Şehitler Komitesi katıldı.