29 Mart 2024 Cuma

MLKP'den Filipinli devrimcilere başsağlığı 

Katledilen Filipinli devrimciler için Filipinler Komünist Partisi'ne taziye gönderen MLKP Enternasyonal Büro, "Tiamzonlar ve Catbalogan 10'lularının intikamı alınacak! Yaşasın Filipinler Komünist Partisi ve demokratik halk devrimi için savaşan Yeni Halk Ordusu! Yaşasın devrimci dayanışma! Yaşasın dünya devrimi"  dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Enternasyonal Büro, katledilen Filipinler Komünist Partisi Merkez Komite Yürütme Konseyi Başkanı Ka Laan (Benito Tiamzon) ve Genel Sekreteri Ka Bagong-Tao'nun (Wilma Austria-Tiamzon), merkez karargahı korumakla görevli 8 kızıl savaşçıyla birlikte hunharca katledilmesi nedeniyle Filipinler Komünist Partisi ve Ulusal Demokratik Cephe'deki devrimcilere, şehitlerin yakınlarına ve ailelerine taziyelerini gönderdi. 

'DEVRİMCİ SİLAHLI SINIF MÜCADELESİNİN ESAS OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR'
MLKP Enternasyonal Büronun taziyesinde şu ifadeler yer aldı: "50 yılı aşkın mücadelelerinde partinizde Filipin devriminin farklı alanlarında her türlü görevi başarıyla yürüten Ka Laan ve Ka Bagong-Tao yoldaşlar, partinizin 2016-17'deki barış görüşmelerinden ideolojik olarak devrimci niteliklerini kaybetmeden çıkmasını da sağlayarak devrimci silahlı sınıf mücadelesinin esas olduğunu bir kez daha göstermişlerdir.

'FEDA RUHUNA SAHİP YOLDAŞLAR YETİŞTİRDİĞİNİ BİR KEZ DAHA DÜNYAYA DUYURMUŞTUR'
Kuşkusuz bu haber bizler ve tüm dünyadaki devrimciler için büyük bir üzüntü kaynağı olmakla birlikte, aynı zamanda emperyalizme ve halk düşmanı kapitalist katillere karşı içimizdeki öfkeyi katlayan bir uyarı fişeğidir. Filipinler'deki devrimin onların açtığı yolda büyüyeceğinden ve partinizin mücadele azminin daha da güçleneceğinden hiç şüphemiz yok. Yakın zamanda kaybettiğimiz devrimci önder Jose Maria Sison'un bir röportajında söylediği gibi, 'İyimser olma eğilimindeyim çünkü her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım'. Partiniz, ölümsüzleşen yoldaşların yerine derhal yeni yoldaşların atandığı haberiyle, böylesine yüksek kararlılığa ve feda ruhuna sahip yoldaşlar yetiştirdiğini bir kez daha dünyaya duyurmuştur.

'İŞÇİ SINIFINI TESLİM ALMAK İÇİN DEVRİMCİLERİ KATLETMEK İSTİYORLAR'
Tüm dünyada emperyalistler arası çelişkilerin keskinleştiği, yaklaşan yeni bir dünya savaşının çanlarının çaldığı bu günlerde, Duterte'nin ardından Küçük Marcos da sadık bir ABD uşağı olduğunu gösteriyor. Emperyalistler ve yerli işbirlikçileri, işçi sınıfını ve ezilenleri teslim almak ve mücadeleden düşürmek için devrimcileri katletmek istiyorlar. Ama nafile! Ortadoğu'nun bağrında emperyalistlere ve bölgesel sömürgeci gerici faşist devletlere karşı mücadele eden partimiz MLKP'nin son birkaç yılda suikastlarla kaybettiği Baran Serhat ve Ahmet Şoreş gibi önder kadrolar, partiyi yeni önder komünistlerin yetişeceği bir tohum yatağına dönüştürmüştü. Filipinler Komünist Partisi, ülkede adım adım büyüttüğü kızıl tabanları ve halk hükümetleriyle bunu en iyi bilen partilerden biridir.

'ANILARINI MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIMIZA DAİR SÖZÜMÜZÜ YİNELİYORUZ'
Tiamzonların, Catbalogan 10'ların anısını mücadelemizde yaşatacağımıza dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Tiamzonlar ve Catbalogan 10'lularının intikamı alınacak! Yaşasın Filipinler Komünist Partisi ve demokratik halk devrimi için savaşan Yeni Halk Ordusu! Yaşasın devrimci dayanışma! Yaşasın dünya devrimi!"