24 Nisan 2024 Çarşamba

MLKP Avrupa Komitesi: 1 Mayıs'ta sosyalizm bayrağını yükseltelim

İşçilere, emekçilere, kadınlara, LGBTİ+'lara, göçmen iş ve emekçilere seslenen MLKP Avrupa Komitesi; ırkçılığa, ayrımcılığa, ötekileştirmeye, kadına yönelik şiddete, heteroseksist erkek egemenliğine karşı 1 Mayıs'ta sosyalizm bayrağını yükseltmeye çağırdı. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Avrupa Komitesi, kriz ve savaşa karşı 1 Mayıs'ta sosyalizm bayrağını yükseltmeye çağırdı. MLKP Avrupa Komitesinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "İşçiler ve emekçiler, gençler, kadınlar

Kapitalist sömürü düzeninin yarattığı yıkım, emperyalistler arası rekabetin ulaştığı boyut emek-sermaye ve devlet-halk çelişkisini giderek keskinleştiriyor. Bir tarafta Ukrayna savaşıyla birlikte emperyalistler arası yeni bir paylaşım savaşı tehlikesi güncelleşir ve burjuva devletler askeri, siyasi ve lojistik hazırlığını güçlendirirlerken, içte de işçi sınıfı ve ezilenlere karşı burjuva devlet giderek bir çıplak zor aygıtı olarak teşhir oluyor.

'ERKEK-DEVLET ŞİDDETİYLE EGEMENLİĞİ PEKİŞTİRMEK İSTİYORLAR'
Heteroseksist ataerkil sistem, kadın ve LGBTİ+'ların kazanılmış hak ve özgürlüklerine saldırarak, cinsler arası eşitsizliği derinleştirerek ve erkek-devlet şiddetini meşrulaştırıp yayarak egemenliğini pekiştirmek istiyor.

'GÖÇMEN İŞÇİLER HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA, IRKÇILIĞA MARUZ KALIYOR'
Göçmen emekçiler! Sömürünün en ağır türleriyle boğuşan ikinci sınıf işçi statüsüne sahip göçmen işçiler ayrıca her türlü ayrımcılığa ve ırkçılığa maruz kalıyor. Güncelleşen emperyalist paylaşım savaşı tehlikesi koşullarında burjuva devletler beklenen fırtınalı dönemlere hazırlık kapsamında ırkçı politikalar uyguluyor, faşistler hükümetleşiyor, İtalya'da olduğu gibi iktidar ortağı oluyorlar.

Tayyip Erdoğan şefliğindeki sömürgeci rejim, Avrupa'da yaşayan göçmenleri kriminalize ediyor, savaşını Avrupa'da da sürdürüyor. Paris katliamında olduğu gibi faşist katillerini Avrupa'da yaşayan devrimcilerin üzerine salıyor, Avrupa devletleriyle işbirliğine dayanarak göçmen emekçilerin politik özgürlüklerini ellerinden almaya girişiyor.

Kardeşler! 2023 1 Mayısını Fransa işçi sınıfının mezarda emeklilik yasasına karşı şanlı ayaklanmasının sürdüğü, Britanya işçi sınıfının grev hareketinin kesintisiz devam ettiği, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde uyanan işçi sınıfı hareketinin grev ve eyleme geçtiği bir dönemde karşılıyoruz.

'SOSYALİZM BAYRAĞINI YÜKSELTELİM'
Kadınlar ise İran'dan başlayarak bütün dünyada haklarına sahip çıkıyor, erkek egemenliğine karşı mücadeleyi yükseltiyor. Bu tarihsel dönemeçte kapitalizmin koşulladığı kriz ve savaşa karşı sosyalizm bayrağını yükseltmek tarihsel görevdir. 1 Mayıs'ta burjuvaziye, onun politik temsilcilerine her ulustan işçiler ve emekçiler olarak sarsılmaz mücadele birliğimizi meydanlardan gösterelim! 1 Mayıs'ta yeni ekonomik saldırı paketlerine ve yasalarına karşı mücadeleyi, Fransa'da ayaklanan işçiler ve gençler ile dayanışmayı büyütelim! 1 Mayıs'ta faşist şeflik rejimi ile burjuva restorasyoncu bloka karşı göçmen işçileri ve emekçilerin antifaşist iradesini sokaklara taşıyalım! 1 Mayıs'ta kapitalizme, faşizme ve erkek egemenliğe karşı sosyalizm bayrağını yükseltelim!

Yaşasın 1 Mayıs! Biji 1 gulan! Tek yol devrim yaşasın sosyalizm! Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!"