2 Mayıs 2024 Perşembe

MGK'dan yeni işgal saldırısı tehdidi

Yerel seçimlerin ardından ilk MGK toplantısı dün gerçekleştirildi. MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Rojava ve Medya Savunma Alanları'na yönelik yeni işgal saldırısı tehdidi yer aldı. MGK toplantısı yapılırken, Fidan'da NATO toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü.

Yerel seçimlerde büyük yenilgi alan ve balkon konuşmasında savaşa devam edeceklerini vurgulayan sözler sarf eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapıldı.

2,5 saat süren toplantının ardından yayınlanan bildiride, Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik yeni bir işgal saldırısı başlatılacağı tehditleri yer aldı.

Irak ile yapılan işbirliğinin stratejik olduğu belirtilen bildiride, "Müreffeh bir bölge ve gelecek inşa etmek maksadıyla güvenlik, ekonomi, enerji ve ulaştırma alanları başta olmak üzere müşterek ve çok boyutlu gayretlerin uzun vadeli bir anlayışla sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Avrupa'da yaşayan Kürt halkına yönelik AKP yandaşları, MİT ve faşistler tarafından gerçekleştirilen saldırıları çarpıtma amacıyla bildiride, "Avrupa'da Türkiye'nin temsilciliklerinin hedef alındığı" ifadesine yer verildi.

FİDAN BLİNKEN İLE GÖRÜŞTÜ
Bu arada Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantının ikinci günü olan dün Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bir görüşme yaptı.

MGK bildirisinde, "Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine ve onların destekçilerine hiçbir surette yer verilmeyeceğinin altı çizilmiş" ifadeleri yer alırken, Fidan ve Blinken görüşmesinde Rojava ve Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırısı planları ve savaş sanayi yer aldı.