18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mezuniyet töreninde Filistin'e destek eylemi

Michigan Üniversitesi öğrencileri, mezuniyet töreninde Filistin bayrağı açtı, siyonist İsrail'in soykırım saldırına karşı sloganlar atarak sahneye yürüdü. ABD'deki üniversitelerde mayıs ayında gerçekleştirilecek mezuniyet törenlerindeki eylemleri engellemek için üniversite yönetimleri polisi kampüslere sokarak öğrenciler üzerinde terör estiriyor.

ABD'de üniversite öğrencileri siyonist İsrail'in katliam saldırılarına karşı eylemlerini sürdürüyor. Michigan Üniversitesindeki mezuniyet töreninde öğrenciler boyunlarına kefiye taktı, Filistin bayrağı açtı, sloganlarla sahneye yürüdü.

Polis öğrencilere saldırarak alandan uzaklaştırdı, gözaltına alınan olmadı.

Törende bazı öğrencilerin de İsrail bayrağı açarak katliama destek verdikleri öğrenildi.

Filistin halkına destek veren öğrenciler, stadyumun üzerinde, "İsrail'e yatırımları çekin, Özgür Filistin" yazılı afiş taşıyan uçak uçururken, siyonizm yandaşları da "İsrail'in yanındayız, Yahudilerin hayatları önemlidir" yazılı afiş taşıyan uçaklar uçurdu.

YÖNETİMLER ÜNİVERSİTELERİ KIŞLAYA ÇEVİRDİ
ABD'deki birçok üniversitede öğrenciler polisin saldılarına rağmen eylemlerini sürdürüyor. Polisi üniversite kampüslerine sokarak öğrencilere saldırmaları isteyen üniversite yönetimleri mezuniyet törenleri öncesinde üniversiteleri polis ablukası aldırdı.

Güney California Üniversitesi (USC) yöneticileri, 9 Mayıs günü yapılacak mezuniyet törenine kadar çok sayıda polisi kampüste konuşlandırdı.

ABD'deki öğrenci eylemlerinin ilk başlangıç yeri olan New York'taki Columbia Üniversitesi yönetimi 15 Mayıs'ta yapılacak mezuniyet törenini bahane ederek polisin 17 Mayıs'a kadar kampüste kalacağını açıkladı.

Virginia Üniversitesi'ndeki eyleme de polis saldırı hazırlığı yapıyor. Gazze için Dayanışma Kampı eylemini gerçekleştiren öğrenciler, üniversite yönetiminin "kampüsü askeri alan haline getirdiği"ni söyleyerek tepki gösterdi. Üniversite yönetimine bir kez daha İsrail ile bağlantılı yatırımların kesilmesi çağrısında bulundu.