26 Nisan 2024 Cuma

Mexmur halkı Irak Ordusunun kuşatmasına direniyor

Irak ordusu, onlarca zırhlı araç ve özel birlikle Mexmur Kampını kuşattı. Halk kuşatmaya karşı direniş başlattı. Askerlerin açtığı ateş sonucu bir kişi yaralandı.

Irak hükümeti, Mexmur Kampını kuşatmaya aldı. Irak ordusu, kamp çevresine tel örgü yapma bahanesiyle bölgeye onlarca zırhlı araç ve özel birlik getirdi. Bölgeye iş makinaları getirilirken, halk kuşatmayı kabul etmeyeceklerini belirterek direniş başlattı.

Kamp çevresinde oturma eylemlerine başlayarak Irak ordu güçlerinin geçişini engelleyen Mexmur halkı, direniş çadırı da kurdu. Kamp girişindeki kontrol noktasına kurulan çadırda yüzlerce kişi toplandı. Mexmurlular, direnişlerini kuşatma son buluna kadar sürdüreceklerini belirtti.

MEXMUR HALK MECLİSİ: İRADEMİZİ TESLİM ETMEYECEĞİZ
Mexmur Halk Meclisi, bölgeyi kuşatmak isteyen Iraklı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi. Olumlu bir sonuç çıkmayan görüşme sonrasında Halk Meclisi adına açıklama yapan Filiz Budak, Irak hükümetinin bugüne kadar kamp halkını korumak için herhangi bir şey yapmadığını dile getirdi.

Budak şunları söyledi: "Irak hükümeti sorunlarımızı çözmüyor, bizi savunmuyorlar. Tüm görüşmelere ve karşılıklı diyaloğa rağmen ısrarla kuleleri yerleştirmek istiyorlar. Biz de halk olarak geri adım atmayacağız. Biz irademizi bu kulelerde bekleyecek peşmergelere teslim etmeyeceğiz. Halk buradadır. Bu halkın kararıdır. Biz direneceğiz. Gerekirse gece gündüz burada oturacağız. İrademizi teslim etmeyeceğiz. İrademizi Türk devletine teslim etmedik, Irak devletine de teslim etmeyiz. Direniş yaşamaktır. Başaracağız. Rojava, Şengal başardı, Mexmur da başaracak."

IRAK ORDUSU HALKIN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI
Mexmur Kampını kuşatan Irak Ordusu, halkın üzerine ateş açtı. Halk saldırıya taşlarla karşılık verdi. Ordu güçleri geri adım atmak zorunda kaldı. Saldırı sonucu bir kişinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.