24 Nisan 2024 Çarşamba

Mehmet Osman Özsoy mezarı başında anıldı

İşkencede katledilen devrimci Mehmet Osman Özsoy, katledilişinin 43'üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

12 Eylül dönemi devrimci önderlerinden Mehmet Osman Özsoy, işkencede katledilişinin 43'üncü yıl dönümünde Avcılar'daki mezarı başında anıldı.

Sıkıyönetim komutanlığı 5 Mayıs 1980 günü gözaltına alınan Önsoy'un 22 Mayıs 1980'de işkencede öldüğünü açıklamıştı.

Önsoy şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, açıklamayı Önsoy'un kardeşi Ali İbrahim Önsoy okudu.

Dünden bugüne emek sömürüsü, sahte sendikacılık, asker ve polis baskısı, işkence, katliamların devam ettiğini söyleyen Önsoy, kardeşi ve niceleri için emek ve özgürlüğün hava gibi, su gibi, ekmek gibi kıymetli olduğunu kaydetti. Kardeşinin boyun eğmeyi asla kabullenmediğini ve sınıf mücadelesinde yaşamının son anına kadar bayrağı en önde taşıdığını ifade eden Önsoy, "Öğrenci gençlik, fabrikalarda işçi gençlik ve sendikal mücadele dendiğinde özellikle tekstil sektöründe mücadele kararlılığını her zaman gösterdi. Devrim, sosyalizm ve işçi sınıfının örgütlü mücadelesini babasından öğrendi ve bunu daha da taçlandırdı" dedi.

Önsoy, şöyle devam etti: "İşçi sınıfı ve sosyalizm temelinde 'politik mücadeleyi' yaşamın her alanında kararlı uygulayıcısı olmasının dışında iyi bir örgütleyici ve iyi bir iktisatçıydı. Sorgu odasında yapılan işkencede sıra ve sınıf arkadaşlarından daha fazla direndi. 5 Mayıs'ta gözaltına alındı 22 Mayıs'ta ise bedeni hayasızca yapılan işkencelere karşı direndi ve son nefesini verdi. Onurlu yaşadı, onuruyla yaşatmaya devam ediyoruz."