18 Mayıs 2024 Cumartesi

Medya Doz: Çağın tüm iyilik ve kötülükleri Efrin'de karşı karşıya

Efrin'de bulunan yazar Medya Doz, "Bu direnişin adına her kim 'Çağın Direnişi' dediyse çok doğru bir tespit. Aslında bu çağda birikmiş bütün kötülük ve iyiliğin çarpışması anlamına geliyor. Bu çağdaki tüm iyilik ve kötülükler şu anda Efrin'de karşı karşıya" dedi.
Yazar Medya Doz, çağın tüm iyilik ve kötülüklerinin Efrin'de karşı karşıya olduğunu söyledi.
 
Direnişin 15. gününde Efrin'e gelen Medya Doz, izlenimlerini Yeni Özgür Politikada'da "Efrin direniş günlükleri" başlığı altında okurlara aktarıyor.
 
İzlenimlerini sorduğumuz Medya Doz, direnişin gücüne vurgu yaparken, "Çağın Direnişi" tanımının ne kadar doğru bir tespit olduğunu söylüyor.
 
Konu avcısı olmadığını, konuya dahil olmak istediğini belirten Medya Doz, "Ben uzaktan bakamıyorum, pencereden seyredemiyorum. Eğer ateş varsa o ateşi hissetmem lazım" dedi.
 
Doz, şöyle devam etti: "Yazdıran amaçlardır ve eğer bu amaçlara sadıksan hayat nereye akıyorsa onun peşinden gidiyorsun. Yazma dışında bir yaşama şekli aslında. Ben aslında Şengal'de başlayıp Kobane'deki bütün hamlelere dahil olan bir serüven yaşadım. Ve bunlar bende çok zengin bir birikim oluşturdu. Ama bana ait olan bir birikim değil, devrime ait olan bir birikime tanıklık etmiş oldum. Şengal'de bir kadının ağıdını dinlemek 'kadınlar neler yaşıyor, bu kadınlar özgürlükleri nasıl tadacak' sorusuyla yüzleştiriyor insanı."
 
Efrin direnişi için "Bu direnişin adına her kim 'Çağın Direnişi' dediyse çok doğru bir tespit" diyen Medya Doz, "Aslında bu çağda birikmiş bütün kötülük ve iyiliğin çarpışması anlamına geliyor. Bu çağdaki tüm iyilik ve kötülükler şu anda Efrin'de karşı karşıya. Efrin yüz ölçümü olarak ufacık bir yerleşim yeri. NATO'nun ikinci büyük ordusu var gücüyle üstüne üstüne geliyor" dedi.
 
Direnişi tüm insanlıkla paylaşmak için yazdığını dile getiren Doz, "Bu direniş bütün insanlığı bağlıyor. Madem iyilik ve kötülüğün savaşı diyoruz, iyilik ve kötülük bütün insanlığı ilgilendiriyor. İnsanlık tarihinde Efrin gibi çok şehir var, yalnız Efrin gibi direnen çok az şehir var. Buradaki insanların çoğu topraklarımızı bırakmayız diyor, sonuna kadar direneceğiz diyor. Bir halk 42 gün boyunca tanka, topa, obüse, hava saldırısına karşı direnebiliyorsa bu halk çok güçlüdür. Efrin'de gelişen ruh, öleceksek de burada öleceğiz ruhudur. Bu insanlarla tanışmak, onları dinlemek benim için onurdur" diye konuştu.