19 Mayıs 2024 Pazar

Meclis önünde TOKİ işçilerine polis saldırısı

Yaklaşık 2 yıldır ücretleri ödenmeyen Ankara Gülseren TOKİ işçilerinin direnişi sürüyor. İşçilerin Meclis önünde yapmak istediği eyleme polis saldırdı, 4 işçi gözaltına alındı.
Mamak'taki bin 312 konutluk projesinde çalışan 225 işçiden 15'i yaklaşık 2 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle şantiyede 22 Kasım 2018 tarihinde inşaat önünde direnişe başlamıştı.
 
"İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "TOKİ paramızı ver" sloganlarını atan işçiler, Meclis ziyaretçi girişinde önlüklerle yaşadıkları haksızlığı ve emek düşmanlığını protesto etmek istedi.
 
Polis eyleme izin vermeyerek Doğan Özkaya, Ömer Özkaya, Hasan Durgaç, M. Hanifi Durgaç adlı işçileri gözaltına aldı.
 
İşçilerin eylemine HDP Milletvekillerinden Şevin Coşkun, Zeyney Özen, Hüseyin Kaçmaz ile CHP Milletvekillerinden Murat Emir, Gamze Taşçıer, destek verdi.
 
CHP'li Milletvekili Gamze Taşçıer, işçilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Hak ettikleri ücretleri almak için her türlü yolu denemeye çalışıyorlar ama bir türlü seslerini duyuramadılar. Her seferinde kapılar yüzlerine kapandı. En son bugün seslerini duyurabilmek için Meclis'in demirlerine kendilerini kelepçelediler. İşçilerin bu haklı talebinin bir an önce karşılanması için gereğinin yapılması gerekiyor. Bizler seslerini duyuyoruz, sorunlarını biliyoruz. Seslerinin duyurulması için elimizden geleni yapacağız" dedi.