29 Nisan 2024 Pazartesi

MEB'den itiraf: Staj yapılan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedildi

MEB, öğrencilerin staj yaptığı iş yerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinden geçemeyen 8 bin 406 iş yerinin staj sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu. Duyurunun "tam bir itiraf niteliğinde" olduğunu belirten Eğitim-Sen, öğrencilerin yıllarca can güvenliği olmadan staj yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin staj yaptığı iş yerlerinde yapılan işçi sağlığı ve denetimler sonucunda, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) standartlarına uymayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshettiğini duyurdu. İş sağlığı ve güvenliği açısından "yetersiz" olan bu iş yerlerine öğrenci gönderilmeyecek ve öğrencilerin eğitimleri yeni iş yerlerinde devam edecek.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), duyuruya tepki gösterdi. MEB'in staj yapılan iş yerlerindeki İSG denetimleri sonucu 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesinin feshedilmesinin "tam bir itiraf niteliğinde" olduğunu vurgulayan Eğitim-Sen, "94 bin iş yerinin yaklaşık yüzde 10'u iş sağlığı ve güvenliği denetiminden geçememiş, öğrencilerimiz yıllarca can güvenliği olmadan bu iş yerlerinde staj yapmak zorunda kalmıştır. MESEM'lerdeki bu ihmaller, öğrencilerimizin yaşamdan koparılmasına sebep olmaktadır" ifadelerini kullandı.