20 Nisan 2024 Cumartesi

Mayıs ayında 8 kez yasaklı silah kullanıldı

HPG, Mayıs ayında Medya Savunma Alanlarında 8 kez yasaklı bomba ve kimyasal silah kullanıldığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi Mayıs ayında Türk ordu güçleriyle yaşanan savaş bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, 6 Şubat depremleri sonrası KCK'nin aldığı eylemsizlik kararına rağmen Türk ordusunun saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekildi.

"Depremle gelişen büyük yıkım sonucunda halkımızın dayanışma ruhuyla yaralarını sarmasını amaçlayan ve insani temelde alınan bu karara rağmen faşist AKP-MHP rejimi ve kirli özel savaşın yürütücüsü Hulusi Akar denetiminde işgalci TC ordusu saldırılarını devam ettirmiştir" denilen açıklamada, 4 aylık süreçte Medya Savunma Alanları başta olmak üzere çok sayıda noktanın savaş uçakları, helikopterler, obüs, havan, tank ve toplarla hedef alındığı, gerilla mevzilerinin kimyasal ve yasaklı silahlarla bombalandığı kaydedildi.

Açıklamada, Mayıs ayı boyunca Türk ordusunun Kuzey Kürdistan'da teknik imkanlarını da seferber ederek kontraların, korucuların katılımıyla kapsamlı askeri operasyonlar düzenlendiği belirtildi. Saldırılar karşısında gerillanın konumunu koruduğu, savunma pozisyonunda kaldığı, bazı durumlarda sıcak çatışmalar yaşandığı ifade edildi.

"Sömürgeci ordu güçlerimizin direnişini kıramamıştır" denilen açıklamada, bilançoya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: "Sömürgeci Türk ordusu, Mayıs ayı boyunca güçlerimizin bulunduğu Gerilla Direniş Mevzilerini 8 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalayarak savaş suçu işlemiştir. Yanı sıra Medya Savunma Alanlarında ki direniş mevzileri 126 kez savaş uçakları, 11 kez saldırı helikopteri, 435 kez havan, obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır. İşgalcilerin gerçekleştirdiği saldırılar sırasında temas gerçekleşmiş, yaşanan çatışmalarda 54 işgalci ölmüş, 2 işgalci de yaralanmıştır. Gerçekleşen düşman saldırılarında 13 yoldaşımızı şehadete ulaşmıştır."