26 Nisan 2024 Cuma

Mata işçileri direnişi 25. gününde Caddebostan'a taşıdı

Ek zam talebiyle 25 gündür direnen Mata işçileri Caddebostan'da bir kez daha taleplerini yineledi. Direnişteki işçiler ekonomik krizin sorumlusu olmadıklarını, bedelini de ödemeyeceklerini kaydetti.

Yüzlerce Mata işçisi direnişlerini 25. gününde Caddebostan'a taşıdı. Direnişçi işçiler, Mata Otomotiv'e ait hukuk bürosu önüne büyük "Mata işçileri" yazılı pankart ve "Her yer direniş her yer Mata", "Direne direne direnişten zafere", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz", "İşçiler açken patronlara huzur yok" sloganları ve alkışlarla yürüdü.

Uzun süre büro önünde slogan atan işçiler ekonomik krizin sorulusu olmadıklarını buna rağmen ek zam taleplerinin karşılanmadığını kaydetti. Açıklamada, "Şubat ayı itibariyle yüzde 25'lik ek zam talebiyle yola çıktık. Haklı talebimizi ilettik. Geldiğimiz noktada enflasyonun resmi makamlara yüzde 60 seviyelerinde olduğu bir ülkedeyiz asgari ücrete yüzde 54 zam yapılan bir ülkeden bahsediyoruz. Bu işçiler yaşanan ekonomik krizin asla ve asla sahibi, sorumlusu değildir. Buna rağmen işverenden asgari ücret belirlendikten sonra yüzde 25'lik ek zam talep oldu" denildi.