24 Nisan 2024 Çarşamba

Mata işçileri Ankara'ya yürüyüş başlatacak

Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlü Mata Otomotiv işçileri direnişlerini Ankara'ya taşıyor. İşçiler 27 Mart sabahı Tuzla'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacak.

Tuzla'da bulunan Mata Otomotiv fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye işçiler yüzde 25 zam, havalandırma, tuvalet, yemekhane ve soyunma odalarının iyileştirilmesi talepleriyle bir saatlik iş bırakma eylemi düzenledi. Talepleri karşılanmaması üzerine 27 Şubat günü süresiz iş bırakma eylemi yaparak üretimi durduran işçiler, 26 gündür direniyor.

İşçilerin taleplerini kabul etmeyen patron, üretimi durduran işçilerden 600'ünü işten attı. Mata Otomotiv işçileri taleplerini siyasi partilere ve bakanlıklara bildirmek, seslerini duyurmak için 27 Mart Pazartesi sabahı 07.00'de Tuzla'daki İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest bölgesi önünde buluşacak, 10.00'da Ankara'ya yürüyüş başlatacak.

Birleşik Metal-İş Sendikası, Ankara yürüyüşünü duyurduğu açıklamada, "Mata işçilerinin insanca çalışma koşulları ve ek zam talebiyle başlattıkları direnişleri, bir ekmek ve onur kavgasına dönüştü" diyerek yürüyüşe destek çağrısında bulundu.