18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mannheim ve Köln'de 'tek tip elbise'ye karşı eylem

Almanya'nın Mannheim ve Köln kentlerinde Türkiye'de AKP iktidarı tarafından OHAL kapsamında yayımlanan KHK'lara karşı eylemler düzenlendi.
Almanya'nın Mannheim ve Köln kentlerinde Türkiye'de AKP iktidarı tarafından OHAL kapsamında yayımlanan KHK'lara karşı eylemler sürüyor.
 
Mannheim kentinde Edi Bese Platformun çağrısıyla kent merkezinde eylem yapıldı. Platform adına yapılan açıklamada, "Tek tip elbise girişimi hem tarihsel hem de güncel açıdan tüm devrimci ve demokratlar için hayati meselelerden biri olmaktadır. Her dönem için tek tip elbise, topluma giydirilmek istenilen gayri insani, otoriter uygulamaları temsil etmektedir. Toplumu teslim alma siyasetinin önemli bir parçasıdır. Cezaevlerinden başlayarak tüm topluma yayılan bir faşizan denetim isteğini sembolize etmektedir. Kimi dönemlerde ise bugünlerde olduğu gibi cezaevleri ve topluma eşzamanlı yönelen bir saldırı dalgasını temsil etmektedir" denildi.
 
KÖLN'DE 21 OCAK'DAKİ YÜRÜYÜŞ'E ÇAĞRI
 
Köln kentinde ise AGİF ve HDK'nin içinde bulunduğu Tek Tipleştirmeye Karşı Platformu, kent merkezinde ve Mülheim semtinde toplu bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Mülheim semtinde iş çıkış saatinde Wiener Platz Meydanında bir araya gelen aktivistler "Diktatöre Hayır" yazılı önlükler ile OHAL, KHK ve 'tek tip elbise' dayatmasına karşı 21 Ocak Pazar günü Köln'de düzenlenecek bölgesel yürüyüşe çağrı yaptı.