19 Nisan 2024 Cuma

Mahallelinin kimlikleri 300 liraya toplatıldı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Fatih'teki Yenikapı Mahallesindeki halkın kimlikleri, Eminönü muhtarının talimatıyla "zengin bir adam dağıtın dedi" denilerek 300 liraya toplandı. Mahalleli seçim öncesi durumun şüpheli olduğuna dikkat çekti.

28 Mayıs'ta tekrarlanacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi olası usulsüzlüklere karşı çalışmalar sürerken, Yenikapı'da mahalle muhtarının talimatıyla yurttaşların kimliklerinin 300 TL karşılığı toplatıldığı iddia edildi

14 Mayıs'ta yapılan seçimlere dair usulsüzlükler ve hilelere ilişkin sayısız haber ortaya çıkıyor. İstanbul'un Yenikapı Mahallesinde evler tek tek dolaşıldı, "zengin bir adam para vermiş, dağıtın denmiş" denilerek 300 lira karşılığında kimlikler toplatıldı. Kimliklerin Eminönü muhtarının talimatıyla toplandığını anlatan mahalleli, 28 Mayıs'ta tekrarlanacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaşanan bu gelişmenin şüpheli olduğuna dikkat çekti.

Jinnews'e konuşan mahalleli, "Bize de gelip aynı şekilde kimliklerimizi istediler. Neden istiyorsunuz diye sorduğumuzda zengin bir adamın para verdiğini, Eminönü muhtarının bu parayı dağıtacağını, bu yüzden de kimliklerimizi vermemizi söylediler" dedi. Şüphelendikleri için kimliklerini vermediklerini dile getiren mahalleli, "Ama Yenikapı'da herkesin evini gezmişler, herkesten kimlik toplamışlar. Bir komşumuz da gece yarısı kimliğini götürmüş. CHP'lilere de durumu bildirdik. Seçim öncesi bir an önce konuyla ilgilenilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.