25 Nisan 2024 Perşembe

Lyon'da Ermeni Soykırımını anma gecesi

Lyon'da yüzlerce kişi Ermeni Soykırımını anmak üzere yan yana geldi. Etkinlikte, yüzleşme ve barışı inşa etme çağrısı yapıldı.

Fransa'nın Lyon kentinde Salle Édouard Herriot salonunda düzenlenen geceyle Ermeni Soykırımında yaşamını yitirenler anıldı.

Çok sayıda demokratik kitle örgütünün ortak düzenlediği etkinliğe yüzlerce insan katıldı.

Ermeni grup SPİTAK adına yapılan konuşmada, soykırımın başladığı Nisan ayının Ermeni halkı için önemine dikkat çekilerek "Ortak acılarımız var, ortak hayallerimiz ve burada tüm renklerimizle, müziğimizle var olalım, barış bizimle olsun" denildi.

L'OTR derneği sözcüsü ise, "Yıkım 108 yıl önce bir nisan ayında başladı. O gün bugündür yok ettik, yok saydık, yüzleşmedik. Artık buna bir son verme zamanı geldi! Aydınlık bir mayıs ayının arifesindeyiz. Bu akşam buradayız. Farklılıklarımızla bir aradayız. Yurdumuzun türkülerini yurdumuzun dillerinde söyleyeceğiz. Eşit olmaktan güç kazanacağız. Yarın bu gücümüzle aydınlık bir mayıs ayına doğru yürümeye başlayacağız. Birlikteyiz, kazanacağız!" ifadelerini kullandı.

Ardından Ermeni müzik grupları, Türkçeve Kürtçe ezgileriyle Gülseven Medar, Engin Arslan, Ertan Tekin üçlüsü sahne aldı.