19 Mayıs 2024 Pazar

Lübnan Komünist Partisi'nden ülke çapında eylem çağrısı

Lübnan Komünist Partisi, tüm taraftarlarını ve halkı 13 Ocak günü ülke çapında düzenlenecek protesto eylemlerine katılım çağrısı yaptı.
Lübnan Komünist Partisi (LKP), tüm taraftarlarını ve halkı 13 Ocak günü ülke çapında düzenlenecek yolsuzluk ve toplumsal eşitsizlik karşıtı protesto eylemlerine çağırdı.
 
LKP, internet sitesinde yer alan çağrıda "#SokağaYüzleşmeye!" etiktiyle Saida, Zahle, Aley, Juniye, Nebatiye, Akkar, Labwa-Baalbek, El Şuf ve Trablus kentlerinde eylem yerleri ve buluşma saatleri duyuruldu.
 
LKP'nin yaptığı çağrıda "13 Ocak yolsuzluk düzenine karşı ulusal ayaklanma günüdür. 13 Ocak, onları yargılamak ve hesap sormak için halkın öfkesinin ve ulusal gururun günüdür" ifadelerine yer verdi.
 
9 Ocak günü düzenlenen eylemler öncesinde değerlendirmelerde bulunan LKP MK Sekreteri Hanna Gharib, rejimden etkilenen tüm güçlerin geniş katılımının gerekliliğinin altını çizerken bu sürecin rejimle yüzleşme ve onu devirme yolunda büyüyen kitle hareketi için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Hanna Gharib ayrıca kitlelerin gücünün hareketliliklerinin devamını sağladığını ve sistemin konumunu zayıflatarak daha sonraki kırılmalar ve kopmala için onu teşhir ettiğini söyledi, "rejim ne önlem alırsa alsın nafiledir, kitleler harekete geçti ve giderek büyüyor" diye ekledi. Karşı devrimci güçlerin eylemleri çatışma, vandalizm ve ölüm tehlikesi gibi gerekçelerle kötülemeye çalıştığını ve eylemleri sabote etmeye çalıştıklarını ifade etti. Sudan gençliğinin yaptığı aşırı şiddet karşısında yaptığı fedakarlıkları örnek alarak eylemler başarılı olana kadar devam edeceklerini dile getirdi.