14 Mayıs 2024 Salı

Londra'da ırkçılık karşıtı gösteri

İngiltere'nin başkenti Londra'da ırkçılığa karşı binlerce kişi yürüyüş düzenleyerek hükümet politikalarını protesto etti.
Son zamanlarda "Demokratik Futbol Taraftarları İttifakı" adını veren ırkçı hareketin Londra sokaklarında faşist Tommy Robbinson'un tutuklanmasına karşı gerçekleştirdikleri yürüyüşle aynı saatlerde sendikalar, antifaşist gruplar ve demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da binlence kişinin katıldığı ırkçılık karşıtı yürüyüş düzenlendi.
 
King's Cross'dan Başbakanlık önüne yürüyüşe geçen ırkçılara karşı, anti faşistler şehrin bir çok noktasında buluşarak Parlamento'ya yürüdü. Buradan Başbakanlık önüne "No pasaran" sloganıyla yürüyen antifaşistler, hükümetin politikalarının ırkçıları cesaretlendirdiğini belirterek, hükümetin politikalarına karşı mücadele çağrısı yaptı.
 
İşçi Partili milletvekilinin ve sendikacının da katıldığı yürüyüşe, Gik-Der, SKB, YDG ve ADHK, PCS, RMT, UNITE gibi sendikaların yanısıra siyasi partiler de eylemde yerini aldı.