6 Mayıs 2024 Pazartesi

Limter-İş: Tüm işçileri yarın Tuzla Gemi Tersanesi önüne çağırıyoruz

Limter-İş, Tuzla Gemi Tersanesi'nde yaşanan iş cinayetine ilişkin bu sabah Tuzla İçmeler Köprüsü'nde işçileri bilgilendirerek, yarın Tuzla Gemi Tersanesi önünde saat 07.30'da yapacakları basın açıklamasına tüm işçileri davet etti.
Tuzla Tersanesinde bakımı yapılan Hong Kong bandıralı akaryakıt gemisinde kazan dairesinde yapılan çalışma sırasında meydana gelen patlamada, 2 işçi hayatını kaybetti, 12 işçi yaralandı.
 
Yaşanan iş cinayetine ilişkin bu sabah Tuzla İçmeler Köprüsü'nde işçileri bilgilendiren Limter-İş, yarın Tuzla Gemi Tersanesi önünde saat 07.30'da yapacakları basın açıklamasına tüm işçileri davet etti.
 
Burada konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Dün Tuzla Gemi Tersanesinde bir patlama yaşandı. Bu patlamada 2 arkadaşımız yaşamını yitirdi. 10 arkadaşımız hala hastanelerde. Yarın, yaşanan iş cinayetiyle ilgili olarak Tuzla Gemi Tersanesi önünde toplanacağız. Bundan sonra iş cinayetlerinin yaşanmaması için tepkimizi ortaya koyacağız. Tüm arkadaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.