25 Nisan 2024 Perşembe

Limter-iş Kuzey Star Tersanesi işçilerini 1 Mayıs'a çağırdı

Kuzey Star Tersanesi önünde işçi ve emekçilere seslenen Limter-İş, pazartesi sabahı Tuzla gemi önünde kutlama yapacaklarını duyurdu. Limter-İş, İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için işçi ve emekçileri örgütlenmeye çağırdı. 

Limter-İş Sendikası, 1 Mayıs çalışmaları kapsamında Tuzla'da Kuzey Star Tersanesi önünde işçi ve emekçilere seslendi. Sabahın erken saatlerinde tersaneye gelen sendika üyeleri, mesai öncesi işçilere seslendi, 1 Mayıs'a çağırdı. 

Tersane duvarına, "İş, barış, özgürlük ve adalet için yaşasın 1 Mayıs" pankartı asan Limter-İş sendikası adına işçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, 1 Mayıs tarihinde dünyanın her tarafında milyonlarca işçi ve emekçinin, ezilenin patronlara, emperyalist ve kapitalist haydutlara karşı sokağa çıkacağını kaydetti. 

Saygılı, "Çalışırken hastalanmak, ölmek, meslek hastalığına yakalanmak istemiyorsak; taşeronların, patronların iki dudağı arasından çıkan sözlerin kanun olmasını istemiyorsak; insan onuruna, işçi onuruna yaraşır çalışma koşullar istiyorsak; yaşadığımız memlekette adalet, özgürlük ve aynı zamanda insan onuruna yaraşır bir yaşam istiyorsak; işçilerin özgürlüğü, emeğin özgürlüğü, halkların eşitliğini istiyorsak 1 Mayıs'ta meydanlarda buluşalım" dedi. 

Saygılı, 1 Mayıs Pazartesi sabahı Tuzla gemi önünde kutlama yapacaklarını ardından da Maltepe'ye geçeceklerini duyurdu.