7 Mayıs 2024 Salı

KYK Kadın Dayanışma Ağı kazandı: Yurda giden yollar ışıklandırıldı

Aylardır İzmir'de bulunan ve aydınlatma olmadığı için sayısız öğrencinin tacize uğradığı Kız KYK Yurdu ve Zübeyde Hanım Kız KYK Yurduna giden yolların ışıklandırılması için mücadele eden KYK Kadın Dayanışma Ağının mücadelesi sonuç verdi.

KYK Kadın Dayanışma Ağı'nın mücadelesi sonuç verdi. İzmir'de bulunan yurdun yolları ışıklandırıldı.

Sosyal medya hesabından kazanımı duyuran KYK Kadın Dayanışma Ağı, "Ege Kız KYK yurduna giden yolu ışıklandıracağız dedik, mücadele ettik ve ışıklandırdık! Sorunlarımız çözümsüz değil, gelin hep birlikte mücadele edelim. Sesimizi duyuran, imza kampanyamıza destek olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ON BİNİ AŞKIN İMZA TOPLANDI
Ege Kız KYK Yurdu ve Zübeyde Hanım Kız KYK Yurdunun sokaklarında ışıklandırma yoktu, öğrenciler karanlık yol yüzünden defalarca tacize uğradı. Ne üniversite ne de yurt yönetimi öğrencilerin talebini dikkate aldı. KYK Kadın Dayanışma Ağı'na ulaşan öğrencilerin yaşadıklarını anlatmasının ardından KYK Kadın Dayanışma Ağı harekete geçti.  Yurdun sorunlarını anlatan bir video çekerek http://Change.org üzerinden imza kampanyası başlatadan KYK Kadın Dayanışma Ağı'na Change.org Türkiye Temsilciliği ulaşarak imzaların takipçisi olacağını iletti. Akademisyenlere, sanatçılara ulaşan imza kampanyasıyla on bini aşkın imza toplandı. Ege Üniversitesi Rektörlüğüne teslim edildi.

YURT ÖNÜNDE ÇOK SAYIDA ANKET, RÖPORTAJ, GÖRÜŞME YAPILDI
Öte yandan ışıklandırma için Gediz Elektrik'e resmi talepte bulunan KYK Kadın Dayanışma Ağı herhangi bir yanıt alamadı. KYK Kadın Dayanışma Ağı'na ulaşan Bornova Belediyesi, süreci takip edeceğini söyledi ancak somut adım atmadı. CHP Yaşam Hakları Koordinatörlüğü öğrencilerin talebini dinlemek için iletişime geçti. Halk TV, Özgür TV gibi pek çok kanala röportajlar veren, KYK Kadın Dayanışma Ağı; yurt önünde anketler yaptı, öğrencilerin tacize maruz kaldığı yolda yaşadıklarını duyurdu. Bornova Belediye Başkanı aday adayı KYK Kadın Dayanışma Ağı ile görüştü, konuyu CHP Genel Merkezi'ne taşıdı. Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası ile görüşen KYK Kadın Dayanışma Ağı, ortak dilekçe hazırlayarak yetkili kurumlara iletti. Yaya Derneği harekete geçti, yol rotasını belirlenerek derneğe iletildi.

REKTÖRLÜK, BORNOVA BELEDİYESİ, KYK DESTEK TALEPLE İLGİLENMEDİ
Bu başarıların yanı sıra KYK Kadın Dayanışma Ağı'nın tüm girişimlerine rağmen,  Ege Üniversitesi Rektörlüğü muhatap değiliz dedi, talebi dinlemedi. Belediye yetki alanı olmadığını iddia ederek adım atmadı. KYK Destek ise bir kez bile talebe dair ulaşmadı.