18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kuzey Suriye Federasyonu: Sınırlarımızı savunmak meşru bir haktır

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, uluslararası toplumun Erdoğan'ın Efrin'i işgal tehditlerine sessizliğini kınayarak, "Sınırlarımızı uluslararası terörden koruma hakkımız bulunmaktadır. Ülke sınırlarını koruyacak bir gücün oluşturulması, bölgeyi parçalamaz" dedi.
Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Efrin'i işgal tehditleri ve Efrin'e yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.
 
'EFRİN'E SALDIRILAR ULUSLARARASI YASALARI İHLALDİR'
 
Türkiye'nin Efrin'e yönelik işgal tehditleri ve saldırılarına karşı uluslararası toplumun sessizliğinin kınandığı açıklamada, "Suriye krizinin başından beri uluslararası teröre destek veren Türk devleti, IŞİD ve Cebhet El Nusra çetelerini kendi sınırları üzerinden Suriye'ye geçirerek burayı savaş alanına çevirdi. Bölgedeki 6 yıllık savaşta çok sayıda Türk devleti çetesi öldürüldü, bu yüzden de Cerablus, Azez, Bab ve İdlib'de doğrudan kendi ordusunu kullandı. Bugün de Efrin Kantonunu işgal tehditlerinde bulunmaktadır" denildi.
 
SINIRLARIN KORUMA HAKKIMIZ VAR
 
Kürt, Arap, Süryani, Türkmen, Ermenilerin bu toprakların sahibi olduğunu vurgulanan açıklamada, "Sınırlarımızı uluslararası terörden koruma hakkımız bulunmaktadır. Ülke sınırlarını koruyacak bir gücün oluşturulması, bölgeyi parçalamaz" diye kaydedildi.
 
Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, "Suriye halkı olarak, Suriye topraklarına müdahaleyi kabul etmiyor ve başta ABD, Rusya ve uluslararası koalisyon olmak üzere uluslararası güçlere de Türk devletinin yaptıklarına karşı tutum sahibi olarak Erdoğan'ın Suriye halklarına karşı şovenist siyasetini durdurmaları çağrısı yapıyoruz" dedi.
 
TÜRKİYE BÖLGEDE SAVAŞ İLAN EDİYOR
 
Türkiye'nin bölgede yeni bir savaş ilan ettiği ifade edilen açıklamada, "Bu durum sadece Efrin'e saldırı değil, Suriye'de yeni bir savaş alanı açmak anlamına gelmektedir. Bölge ve uluslararası güçlerin sorumlulukla hareket ederek bu durumu durdurmalıdır" diye belirtti.
 
Açıklamada, "Kuzey Suriye ve tüm Suriye halkımıza, Türk devleti faşizmi karşısında birliklerini oluşturmaları ve Türk devletinin karmaşa yaratarak kirli çıkarlarına ulaşmalarına izin vermemeleri çağrısı yapıyoruz. Suriye'deki tüm ulusal ve demokratik güçler, halklara yönelik geliştirilen komplolara karşı harekete geçmelidir" denildi.