18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kürt kadın devrimci Firyal Sileman Xalid MİT tarafından katledildi

Kürt kadın devrimci Firyal Sileman Xalid, dün akşam Kerkük'te MİT tarafından katledildi. Saldırıya ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, "Tüm ömrünü adadığı kadın özgürlük mücadelesinde sarf ettiği otuz yıllık emeğinin her anına daha güçlü sahip çıkacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Firyal Sileman Xalid (Zelal Zagros) isimli Kürt kadın devrimciye, Kerkük'te MİT tarafından suikast saldırısı gerçekleştirildi. Firyal Sileman Xalid hayatını kaybetti. Saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiği ve 8 el ateş edildiği öğrenildi.

Firyal Sileman Xalid'in katledilmesine ilişkin açıklama yapan Kürdistan Kadın Topluluğu (KJK) Koordinasyonu, "Faşist, kadın katili ve soykırımcı Türk devleti bir kez daha kirli, kanlı ve karanlık yüzünü Kerkük'te Kürt kadın devrimci-siyasetçi Firyal Sileman Xalid'i katlederek gösterdi. Şehit yoldaşımızı saygı ve minnet ile anıyor, tüm ömrünü adadığı kadın özgürlük mücadelesinde sarf ettiği otuz yıllık emeğinin her anına daha güçlü sahip çıkacağımızı belirtiyoruz. Faşist Türk devleti, ona hizmet edenlerden ve tetikçileri haline gelen katillerden, özsavunma temelinde hesap soracağımızı belirtiyor ve bu katliamı nefretle kınıyoruz" dedi.