28 Nisan 2024 Pazar

Kültür'ü katleden Özel Hareket Ocakları başkanına müebbet hapis

Sakine Kültür'ü katleden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın'a müebbet hapis cezası verildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 13 Mayıs 2022 tarihinde Sakine Kültür'ü işkenceyle katleden Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın hakkında "tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürme" suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü.

Cizre 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katil Barkın tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Çok sayıda barodan avukat, kadın örgütleri, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de duruşmayı izledi.

Katil Barkın, mütalaaya karşı yazılı dilekçe sundu. Rosa Kadın Derneği'nin dosyaya katılma talebi, "suçtan zarar gören sıfatı bulunmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

Sakine Kültür'ün avukatları, mütalaaya katıldıklarını belirterek, failin cinayeti tasarlayarak işlediğini söyledi. Avukatlar, failin "haksız tahrik" indirimi yapılmadan cezalandırılmasını istedi.

Avukatlar, fail Barkın ile birlikte olay tarihinde araçta 2 kişinin daha olduğunu ancak bu kişilerin soruşturulmadığını vurgulayarak, söz konusu kişilerin tespiti yönündeki taleplerini yineledi.

BARKIN: HAKSIZ TAHRİKE MARUZ KALDIM
Savcı, Barkın'ın "tasarlayarak öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi. Barkın, "Pişmanım, keşke olay yaşanmasaydı, haksız tahrike maruz kaldım" şeklinde kendisini savundu.

Mahkeme, Barkın hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Cezada indirime gidilmezken, fail Barkın'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.