3 Mayıs 2024 Cuma

Köln'de Metina'ya yönelik işgal saldırıları lanetlendi

Almanya'nın Duisburg ve Köln kentlerinde Metina'ya yönelik işgal saldırıları protesto edildi. Eylemde, Ermeni soykırımının 109. yılında düzenlenen anmaya çağrı yapıldı. 

Almanya'nın Köln kentinde Zap, Avaşin ve Metina'da gerilla alanlarına dönük saldırılar protesto edildi.

AVEG-KON ve KCDK-E'nin çağrısıyla düzenlenen eylem Köln Hauptbahnhof önünde yapıldı. Saygı duruşuyla başlayan eyleme Kürdistanlı yurtsever güçler katıldı. Yapılan konuşmalarda Kürdistan'da işbirlikçi KDP protesto edildi.

Eylemde ZORA adına konuşmalar yapıldı, KCDK-E adına yayımlanan bildiri okundu.

MLKP adına yapılan konuşmada, "Ermeni soykırımının 109. yılında Kürtler kimyasal silahlarla tıpkı Ermeniler gibi soykırımla katlediliyor. Soykırımcılar yine aynı güçler. Bizler faşizme, gericiliğe ve emperyalizme karşı insanlığın savunucularıyız" denildi. Çarşamba günü saat 18.00'de Ermeni soykırımı anıtı önünde buluşma çağrısı yapılarak MLKP temsilcisi konuşmasını bitirdi.

Miting, "Zap, Avaşin, Metina beji gerilla", "Yaşasın hakların dayanışması" sloganlarıyla sona erdi.

DUİSBURG
Duisburg kentinde de çok sayıda kişi bir araya geldi. Eylemde yapılan konuşmada, silahların Almanya'dan temin edildiği ve Türk ordusunun Alman parasıyla finanse edildiği bir dönemde işgal saldırılarının yoğunlaştığı belirtildi.

Konuşmada, Güney Kürdistan'a yönelik Türk işgal saldırısına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Eylemde AGİF, ATİF, ZORA, Young Struggle, Enternasyonal Gençlik ve Kürt özgürlük hareketi adına yapılan konuşmalarda, "Bu sadece bir miting olarak kalmamalı, faşizm yenilgiye uğratılana ve tüm ezilen halklar özgür olana kadar mücadele devam etmeli" vurgusu yapıldı.