18 Nisan 2024 Perşembe

Köln'de gözaltında kaybedilenler anıldı

Köln'de 17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplar Haftası nedeniyle gözaltında kaybedilenler anıldı, Cumartesi Anneleri'ne dayanışma mesajı gönderildi.

Almanya'nın Köln kentinde, 17 - 31 Mayıs Kayıplar Haftası nedeniyle başta Türkiye ve Kürdistan olmak üzere tüm dünyada gözaltında kaybedilenler için anma etkinliği düzenlendi.

Köln Dom Kilisesi önünde bulunan Roncalliplatz Meydanı'nda kayıpların resimleri yere serildi. Kayıplarla ilgili Almanca pankartlar açıldı. Kayıplar Mücadelesinde sembolleşen Hasan Ocak şahsında kayıplar için saygı duruşunda bulunulan etkinlikte Cumartesi Anneleri'ne de dayanışma mesajı gönderildi.

Annelere yapılan saldırıya ilişkin "Anaların öfkesi katilleri boğacak" sloganı atıldı. Eylemde halka yönelik Türkçe ve Almanca konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmalarda Türkiye ve Kürdistan'da demokrasi, özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesi yürüten binlerce devrimcinin devletin kolluk güçlerince kaçırılarak gözaltında ağır işkencelerden geçirilerek katledildiği vurgulandı.

Eylemde kaybedilen Davut Altunkaynak ve Seyhan Doğan'ın yakınları da söz alarak yaşadıkları süreci ve yürüttükleri kayıplar mücadelesini aktardı. Eylemde sık sık "Kaybedenler Kaybedecek", "Kayıplar bulunsun hesap sorulsun" ve Almanca dayanışma sloganları atıldı.