Köln'de devrimci tutsaklarla dayanışma etkinliği

Devrimci tutsaklarla dayanışmak için TSP tarafından Köln'de düzenlenen eylemde, hasta tutsakları sahiplenme, kuyu tipi hapishanelere karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.
Almanya'nın Köln kentinde Tutsakların Sesi Platformu (TSP), tutsaklarla dayanışma konseri düzenledi. "İçeride, dışarıda hücreleri parçala" şiarıyla düzenlenen konserde, Araz Güler ve Fatoş Erekli sahne aldı.
'ZULMÜN SAHİPLERİNDEN HESAP SORACAĞIMIZ GÜNLER GELECEK'
Ölümsüzleşen devrimciler anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte yapılan açılış konuşmasında, "Dünyanın her yerinde zulme karşı can feda direnenler, her zaman halkımızın, halklarımızın onuru olmuştur. Her türlü sömürü ve zulme karşı mücadele edenler işkence, hapishane ve katledilmelere rağmen geri adım atmamış, insanlık onurunu hep ayakta tutmuş ve umudu büyütmeye devam etmişlerdir. Bugün dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de on binlerce devrimci, sosyalist ve yurtsever yoldaşlarımız tutsak edildikleri zindanlarda tecrit edilmek, unutturulmak, kuyu tipi zindanlarda ölüme terk edilmek istenmektedir. Faşizmin zindan politikasına karşı direnen tüm tutsak yoldaşlarımızla dayanışma ve onların sesi soluğu olmak bizlerin borcudur. İnadına sesleri olup çağıldayarak direnmeye devam edeceğiz ve elbet bu zulmün sahiplerinden hesap soracağımız günler de gelecek" denildi.
HASTA TUTSAKLARIN DURUMUNA DİKKAT ÇEKİLDİ
Hasta tutsakların durumunu anlatan sinevizyon gösteriminin ardından TSP adına bir konuşma yapıldı. Faşist devletin devrimci hareketi ve tüm toplumsal muhalefeti tasfiye etmek amacıyla yürüttüğü saldırıda hapishanelere doldurduğu devrimci tutsaklar üzerinde baskı ve saldırılarını artırdığına, F Tipi hapishanelerden sonra kuyu tipi hapishanelerle tutsaklara tamamen tecrit uyguladığını, yalnızlaştırarak sağlıklarını bozmaya ve ölüme sürüklemek istediği kaydedilen konuşmada, hasta tutsakların tedavisinin engellendiği ve hasta tutsakların yaşamını yitirdiği belirtildi.
SERKAN ONUR YILMAZ'IN DİRENİŞİNE İŞARET EDİLDİ
Devrimci tutsakların faşizme karşı direnişi sürdürdüğünün altı çizilen konuşmada , kuyu tipi hapishanelere karşı açlık grevi ve ölüm orucu direnişini sahiplenme çağrısı yapıldı. 320 günü geride bırakan ve zorla müdahale için hastaneye kaçırılan Serkan Onur Yılmaz'ın taleplerinin hatırlatıldığı konuşmada, devrimci tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı.
Etkinlik müzik dinletisiyle devam etti.