19 Mayıs 2024 Pazar

Köln'de Cumartesi Anneleri'ne yapılan saldırı kınandı

Almanya'nın Köln kentinde Heumarkt Meydanı'nda Cumartesi Anneleri'ne destek eylemi yapıldı.
Almanya'nın Köln kentinde Heumarkt Meydanı'nda Cumartesi Anneleri'ne destek eylemi yapıldı. Eyleme kayıp yakınlarının yanı sıra demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.
 
Eylem Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta oturumu için hazırlanan ortak metnin okunması ile başladı. Duygu Bozkurt tarafından okunan metinde Cumartesi Anneleri eyleminin tarihçesi aktarıldı.
 
Ardından Hasan Ocak'ın kardeşi Aysel Ocak bir konuşma yaptı. Ocak, İstanbul'da başta aile bireylerine olmak üzere, yapılan gözaltı ve saldırıları kınayarak, "Üç tane talebimiz vardı. Kimse gözaltına alınmasın, kayıplar bulunsun ve failler yargılansın. Fakat bugün bu taleplere yönelik devletin tavrını gördük" dedi.
 
AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat ise demokratik haklarını kullanarak, kimseyi rahatsız etmeden eylem gerçekleştiren, çocuklarının akibetini soran insanlara 700. haftadan sonra saldırıldığını söyledi. "Bu onurlu bir mücadeledir" diyen Mat, "16 yıldır ülkemizi yöneten bu iktidar polis devletine dönüştü. Ezilen tüm halklar haklarını talep ettiklerinde tahammül edemeyen, tekçi, şeriatçı bir düzeni ülkenin her yerinde inşa etti. Bunu bilerek mücadeleyi her yerde yükseltmek zorundayız" diye belirtti.
 
HDK Avrupa Eşbaşkanı Esra Asiye Güden de yaptığı konuşmada saldırıları kınayarak, "80 yaşındaki anamızı aldılar. 23 yıl önce Emine anamız gözaltına alınmıştı. Oğlu Hasan Ocak'ı gözaltına alanlara karşı korkusuzca mücadele verdi" ifadelerini kullandı.
 
Haziran Hareketi'nden Zahide Genç ise mücadelenin sokaklara taşırılması gerektiğini söyledi.
 
Çiler Fırtına ise bütün kayıpların kardeşleri, kayıpların yakınlarının ise kendi yakınları olduğunu belirtti.
 
Konuşmalarının ardından eylem sloganlarla sona erdi.