13 Mayıs 2024 Pazartesi

Köln Üniversitesi soykırımcı İsrail büyükelçisini panele davet etti

Siyonist İsrail devletinin Büyükelçisi Ron Prosor'un Köln Üniversitesinde 15 Ocak'ta katılacağı paneli protesto çağrısı yapan öğrenciler ve akademisyenler mücadelenin önemine dikkat çekti.

Almanya'da Köln Üniversitesi "bilim" ve sözde "antisemitizmle mücadele" adına açıkça siyonist, soykırımcı İsrail'in yanında yer alıyor. Siyonist İsrail devletinin Büyükçelisi Ron Prosor, 15 Ocak'ta Berlin Adalet Senatörü Felor Badenberg, eski Federal İçişleri Bakanı Gerhart Baum (FDP) ve Kamu Hukuku ve İdaresi Enstitüsü Müdürü Markus Ogorek ile birlikte bir panele davet edildi.

Filistin ile dayanışma içinde olan öğrenciler ve aktivistler bir açıklama yaparak soykırımı yücelten etkinliğe karşı boykot ve mücadele çağrısı yaptı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Siyonist devlet ve onun emperyalist destekçisi devletlerin Filistinlilere yönelik yerleşimci sömürgeciliğini ve soykırımını ifşa eden bilimsel gerçekler ortadadır. Bu sistematik yerinden edilme ve baskının başlangıcından bu yana, akademisyenler ve gazeteciler Siyonist yalan ağına ışık tutmaktadır.
Akademisyenler olarak, bu bilimsel ve entelektüel kaynakları işgalin gerçekliğine ışık tutmak ve sona ermesi için mücadele etmek için kullanmak bizim sorumluluğumuzdur! Bu olay, 'siyasi açıdan tarafsız' olduğu varsayılan bilimin bile nasıl 'apolitik-tarafsız' otorite büyük ölçüde yöneticilerin ve baskıcıların çıkarları tarafından yönlendirilir ve ve bunları eğitim standardı ve ahlaki pusula olarak ilan etmek istiyor. Ne zaman Filistinli, Müslüman, Yahudi ve Yahudilere karşı faşist ajitasyon ve baskının arttığı zamanlarda Filistinli, Müslüman, Yahudi ve siyonizm karşıtı insanlara karşı, bir üniversite yönetimi ırkçı ve eski bir apartheid devletinin temsilcisini onurlandırmaya karar verir. faşist ve anayasa koruyucusu Hans-Georg Maaßen'in (Badenberg) çalışanı, ırkçılığın bir temsilcisi 'ithal antisemitizm' (Baum) ırkçı mitinin temsilcisi ve bir ve Filistin ile dayanışma seslerinin kriminalize edilmesinin destekçisi (Ogorek), o zaman buna isyan etmek biz öğrencilere düşer - bilim adına insanın insan üzerindeki tüm baskısına son vermek istiyor!"

Etkinliği  boykot ya da konferans salonundaki eyleem katılma çağrısı yapılan açıklamada, "Soykırım elçisine ve onun soykırım politikasına karşı protesto eylemlerine katılın! Irkçı yalakalar 15 Ocak'ta Köln'de sabah 9.30'dan itibaren İnsan Bilimleri Fakültesi ana binası önünde (Gronewaldstr. 2) ve Bonn'da gösteri için saat 16.00'da Münsterplatz'da ve ralli saat 17.00'de Üniversite Forumu'nda. Özgür Filistin!"