26 Nisan 2024 Cuma

Kiel'de kadın buluşması

Kiel'de "Savaşa, sömürüye, OHAL'e, cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine karşı bedenlerimiz, emeğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz" şiarıyla kadın buluşması düzenlendi.

Almanya'nın Kiel kentinde, Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü ve Kadın Grevi'nin ardından Kiel Alevi Toplumu Derneği'nde Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Alevi Kadınlar Birliği ve Jîyana Jin Kadın Meclisi önderliğinde bir kadın buluşması gerçekleştirildi.

Etkinlik, "Savaşa, sömürüye, OHAL'e, cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine karşı bedenlerimiz, emeğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz" şiarıyla düzenlendi.

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler, kayıplar ve katledilen tüm kadınlar için saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, 25. ve 26. Dönem HDP Hakkari milletvekilliği yapan Selma Irmak, Rojava, Rojhilat, İran, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da direnen tüm kadınları selamlayarak konuşmasına başladı.

Irmak konuşmasında, 8 Mart'ın tarihinden, değişen toplumsal cinsiyet rollerinden, kadın mücadelesinin ve örgütlenmenin öneminden bahsetti. Irmak'ın konuşması "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla karşılandı.

Etkinlik müzik dinletisi ve lokmaların pay edilmesiyle sona erdi.